Blockchain Stories
Bitcoin los van aandelen: Door de Duitse BTC verkoop?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin los van aandelen: Door de Duitse BTC verkoop?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente crash van Bitcoin (Ticker: BTC) heeft een golf van negatief sentiment veroorzaakt in de cryptomarkt. Hieronder leggen we uit hoe dit mogelijk is en waar het door is veroorzaakt.

Duitsland onderneemt actie

In een stap met aanzienlijke financiële implicaties heeft de Duitse overheid op 7 juli 700 Bitcoin overgedragen, volgens blockchain data analysefirma Arkham. De overdracht, ter waarde van ongeveer $40,5 miljoen, werd verzonden naar een niet geregistreerde wallet, wat vragen oproept over het doel ervan.

image 28
Bron: Arkham Intelligence

Hoewel de specifieke reden voor de transactie onduidelijk blijft, kan de wallet mogelijk worden geassocieerd met een financiële instelling of een over the counter (OTC) service. OTC services richten zich op grote investeerders die grote volumes cryptocurrency buiten de traditionele beurzen om willen verhandelen.

Deze transactie komt tijdens het bezit van een grote hoeveelheid Bitcoin door de Duitse overheid. De Duitse regering bezit momenteel ongeveer 39.820 BTC, ter waarde van ongeveer $2,30 miljard. Dit bezit suggereert een potentiële langetermijnstrategie van de Duitse overheid met betrekking tot cryptocurrency.

De wallet die niet geassocieerd is met de overdracht creëert onzekerheid over het doel ervan. Sommigen vrezen dat het een voorbode is van een grote verkoop door de Duitse overheid, waardoor investeerders hun holdings willen afstoten voordat de prijs verder daalt.

Afname van de correlatie met de aandelenmarkt

Afzonderlijk is de relatie tussen Bitcoin en de traditionele aandelenmarkten aanzienlijk verzwakt. Dit betekent dat de prijsbewegingen van Bitcoin niet langer nauw aansluiten bij de ups en downs van aandelen, in tegenstelling tot wat de afgelopen jaren werd waargenomen. Deze afname in correlatie was op zijn sterkst in meer dan vier en een half jaar.

Analist Will Clemente gelooft dat dit waarschijnlijk te wijten is aan een unieke situatie waarbij er een overaanbod van Bitcoin boven de markt hangt. Dit overaanbod wordt verondersteld afkomstig te zijn van verschillende bronnen, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten en Mt. Gox, een Bitcoin exchange die jaren geleden een enorm aantal Bitcoins verloor.

De aanwezigheid van dit overaanbod zet dalende druk op de prijs van Bitcoin, en deze druk is onafhankelijk van wat er op de aandelenmarkt gebeurt.

Huidige prijs en handelsvolume van Bitcoin

Op het moment van schrijven was de BTC koers $56.920,70 en was de prijs met 0,51% gedaald in de afgelopen 24 uur. Tegelijkertijd was het volume waarmee BTC werd verhandeld, gedaald met 40% gedurende dezelfde periode.

image 29
Bron: Santiment

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu