Blockchain Stories
Bitcoin miners ervaren problemen met winst: Stijgende kosten
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin miners ervaren problemen met winst: Stijgende kosten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin miners worden de laatste tijd vaak geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van winstgevendheid, als gevolg van stijgende productiekosten, waardoor velen gedwongen worden om onrendabele machines te sluiten of de gehele industrie te verlaten. 

Stijgende productiekosten

Bitcoin miners worden steeds geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van winstgevenheid, als gevolg van de stijgende productiekosten. In combinatie met de verminderde beloningen voor het minen van een block maakt dit het erg lastig om winst te maken. 

De kosten voor het minen van Bitcoin liggen momenteel rond of onder de gemiddelde opbrengsten. Dit zorgt ervoor dat veel miners gedwongen worden om onrendabele machines stil te leggen, of zelfs helemaal uit de sector te stappen. 

In juni bedroegen de gemiddelde kosten voor het minen van één Bitcoin $83.668 volgens gegevens van MacroMicro. Op 2 juli zijn deze licht gedaald naar ongeveer $72.000. De hoge kosten maken het lastig voor miners om winstgevend te blijven, helemaal nu de prijzen van een Bitcoin erg dicht bij de productiekosten liggen. 

F2Pool waarschuwt

F2Pool, een exploitant van een Bitcoin-miningpool, heeft bevestigd dat vanaf 4 juli ASIC-machines met een efficiëntie van meer dan 23 W/T winstgevend waren:

Dit betekende dat Machines als Antminer S21 Hydro en Avalon A1366l behoorden tot de weinige machines die welwinst maakten. Deze machines hadden respectievelijk break-even punten van $39.581 en $48.240. Ander machines hadden een Bitcoin prijs nodig van $51.456 om winstgevend te zijn. 

Op 5 juli daalde de moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining aanzienlijk, één van de grootste dalingen sinds de ineenstorting van de FTX. F2Pool zei dat dit meer machines winstgevend zou kunnen maken. Ze schatten dat bij een Bitcoin prijs van $54.000 machines met een vermogen van 26 W/T of minder winstgevend kunnen zijn, uitgaande van energiekosten van $0,07 per kWh. 

Het capitulatieniveau

Het lijkt erop dat miners het capitulatieniveau naderen, die voor het laatste werden gezien bij de instorting van de FTX. Het gevolg hiervan was het uitschakelen van onrendabele machines en de verkoop van ongeveer 30.000 BTC, met een waarde van ongeveer $2 miljard. 

Samenvatting

Samenvattend wordt de Bitcoin mining industrie geconfronteerd met ernstige problemen op het gebied van winstgevendheid, als gevolg van hoge productiekosten en volatiele prijzen. Veel miners sluiten onrendabele machines af of verlaten de hele sector. 

Een recente daling in de problemen biedt een klein sprankje hoop, maar de situatie blijft erg lastig. De volatiliteit en kosten maken het zelfs voor de grootste miners lastig om rendabel te blijven. 

Naarmate de industrie zich verder aan deze druk aanpast, zal de toekomst van de Bitcoin miningsector afhangen van de marktomstandigheden en de beslissingen van de miners. Het monitoren van de problemen in de miningsector en Bitcoin prijs. zal de komende maanden essentieel zijn. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu