Blockchain Stories
Miners gokken op herstel na 10% BTC daling
Bitcoin Mining Nieuws

Miners gokken op herstel na 10% BTC daling

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de laatste tijd meerdere prijscorrecties gehad. Zo bleef de BTC prijs handelen onder de $57.000. 

Dit bearish sentiment zou zeker een direct effect hebben op het marktsentiment. Daarom besloten we te kijken hoe de Bitcoin mining sector werd beïnvloed door de prijsdaling en wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Status van Bitcoin miners na prijscorrecties

Onze BTC koersgegevens onthulden dat de prijs van BTC in de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% is gedaald. In de laatste 24 uur alleen al daalde de munt met meer dan 1,19%. Op het moment van schrijven was de BTC koers $56.387 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,103 miljard. Een prijsdaling resulteert vaak in minder winstgevendheid voor miners.

Daarnaast onderging BTC onlangs zijn vierde halving, wat de beloningen voor miners al had verminderd. Onze analyse van BitInfoCharts’ gegevens liet zien dat de winstgevendheid van de BTC mining sector inderdaad aanzienlijk was afgenomen in de afgelopen week. Op het moment van schrijven stond de winstgevendheid van Bitcoin miners op 0,04320 USD per dag.

image 34
Bron: BitInfoCharts

Verkopen Bitcoin miners hun BTC?

Hoewel er een toename in hashrate was, daalde de winstgevendheid van miners. Daarom besloten we nader te onderzoeken hoe miners zich gedroegen na de prijsdaling van de munt. Onze analyse van Glassnode gegevens onthulde dat de netto verandering van BTC miners de afgelopen week in de negatieve zone lag. Dit betekende dat de verkoopdruk op BTC van miners hoog was.

Het was echter interessant om op te merken dat de balans van Bitcoin miners een scherpe stijging registreerde op 8 juli. Dit duidt duidelijk op een stijging van het vertrouwen onder BTC miners, aangezien zij verwachtten dat de prijs van de munt in de komende dagen zou stijgen.

image 35
Bron: CoinWarz

Vooruitzichten voor de BTC prijs

Om te zien of deze stijging in de balans van miners een positief effect zou hebben op de prijs van BTC, hebben we de dagelijkse grafiek gecontroleerd. 

image 35
Bron: Glassnode

We ontdekten dat zowel de Money Flow Index (MFI) als de Chaikin Money Flow (CMF) een stijging registreerden, wat wijst op een mogelijke prijsstijging binnenkort. Niettemin toonden de technische indicatoren een bearish voordeel in de markt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu