Blockchain Stories
Van plan om je BTC vandaag te verkopen? Wacht tot 2026
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Van plan om je BTC vandaag te verkopen? Wacht tot 2026

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een korte bullish periode heeft Bitcoin (Ticker: BTC) opnieuw een prijsdaling doorgemaakt. De recente prijsdaling kan opnieuw angst hebben aangewakkerd onder BTC investeerders. Een blik op het grotere plaatje laat zien dat BTC ver verwijderd is van het bereiken van de piek van deze cyclus.

Bitcoin’s aanstaande piek

Onze BTC koersgegevens onthulden dat de prijs van BTC in de afgelopen zeven dagen met ongeveer 11,90% is gedaald. Tijdens de laatste 24 uur daalde de BTC koers met ongeveer 2,38%. Op het moment van schrijven handelde BTC op $55.604 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,096 biljoen.

Onze analyse van IntoTheBlock gegevens onthulde dat na de laatste prijsdaling slechts 75% van de BTC investeerders winst maakte, wat neerkomt op meer dan 40,45 miljoen wallets. De gehele trend zou in de komende maanden kunnen veranderen.

image 31
Bron: IntoTheBlock

Milkybull, een populaire crypto analist, plaatste recentelijk een tweet waarin hij de relatie tussen Bitcoin halvings en de cyclus piek benadrukte. Volgens de analyse heeft de prijs van BTC altijd een piek bereikt bijna twee jaar na de halving. Zo bereikte BTC na de halving in 2012 een piek in 2014. Na de derde halving in 2020 bereikte de prijs een cyclus piek in 2022. Als de geschiedenis zich herhaalt, zouden investeerders in 2026 een cyclus piek kunnen zien, aangezien de vierde halving in 2024 plaatsvond.

Deze recente analyse suggereert dat investeerders vertrouwen moeten hebben en moeten kiezen om te HODL, aangezien de winsten die ze in de komende jaren kunnen behalen enorm zouden kunnen zijn. Onze analyse van IntoTheBlock gegevens onthulde dat investeerders inderdaad enorm veel vertrouwen hadden in de munt. Dit leek het geval te zijn, aangezien meer dan 70% van de BTC holders lange termijn holders waren, wat betekent dat ze de munt al meer dan een jaar vasthielden.

image 32
Bron: IntoTheBlock

Wat te verwachten op de korte termijn

Aangezien de langetermijnvooruitzichten er optimistisch uitzagen, besloten we BTC on chain gegevens te bekijken om te zien wat te verwachten op de korte termijn, aangezien het onlangs een correctie had doorgemaakt. Onze analyse van CryptoQuant’s gegevens onthulde dat de exchange reserve van BTC aan het dalen was, wat betekent dat de verkoopdruk op de token afnam. De binary CDD was groen, wat betekende dat de bewegingen van lange termijn holders in de afgelopen zeven dagen lager dan gemiddeld waren. Ze hadden een motief om hun munten vast te holden.

image 32
Bron: CryptoQuant

Deze metrics suggereerden dat de prijsgrafiek van Bitcoin binnenkort groen zou kunnen worden. Echter, de derivaten metrics waren bearish. Bijvoorbeeld, de taker buy/sell ratio van BTC was rood, wat suggereerde dat het verkoop sentiment dominant was in de markt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu