Blockchain Stories
Tron-netwerk gaat gratis stablecoin transacties lanceren
Nieuws

Tron-netwerk gaat gratis stablecoin transacties lanceren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tron is van plan om tegen het vierde kwartaal van 2024 gratis stablecoin transacties introduceren, waardoor de adoptie van de blockchain mogelijk flink wordt gestimuleerd door transactiekosten te elimineren. 

Gratis transacties

Oprichter van Tron, Justin Sun, heeft op 6 juli aangekondigd dat zijn team een systeem ontwikkelt om gasvrije P2P (Peer to Peer) stablecoin transacties mogelijk te maken. Met deze functie kunnen de kosten van transacties door de stablecoins zelf gedekt worden. Dit betekent dat de transactiekosten voor gebruikers worden geëlimineerd. Sun heeft verder geen details verstrekt.

De functie zal eerst worden geïmplementeerd op de Tron blockchain, met een geplande toekomstige ondersteuning voor Ethereum en alle EVM (Ethereum Virtual Machine) netwerken. 

De lancering

Sun verwacht een lancering in het vierde kwartaal van 2024. Ook is hij van mening dat deze gratis stablecoin transacties de adoptie van stablecoins aanzienlijk kan stimuleren. Verder legde hij uit dat de dienst het voor grote bedrijven makkelijker maakt om stablecoins in te zetten, waardoor een bredere adoptie van de blockchain wordt bevorderd. 

Tron overweegt ook om een Bitcoin Layer 2 netwerk te ontwikkelen, ter ondersteuning van een wrapped versie van Tether. Dit kan mogelijk miljoenen dollars in het Bitcoin ecosysteem brengen. 

Geen USDC op Tron

Deze aankondiging van Sun volgt op het recente besluit van Circle en Binance om te stoppen met het ondersteunen van USDC op het Tron netwerk. Ondanks de vorderingen van Tron op het gebied van gasloze transacties, kan het bedrijf zich blijven positioneren als leider op de stablecoin markt, waardoor transacties toegankelijker en gebruiksvriendelijker worden. 

De impact van gasloze transacties

Het potentieel van gasloze transacties op het Tron netwerk is groot. Stablecoin transacties worden hierdoor een stuk aantrekkelijker voor gebruikers die afgeschrikt worden door hoge kosten. Dit kan het gebruik van stablecoins voor dagelijkse transacties en zakelijke activiteiten laten toenemen. 

De introductie van gasloze transacties kan een aanzienlijke impact hebben op de adoptie van blockchain technologie in het algemeen. Door transacties goedkoper en efficiënter te maken, kan het bedrijven aanmoedigen om blockchains in de activiteiten te integreren. Dit kan verdere innovatie en groei in de sector stimuleren. 

Samenvatting

Samenvattend betekent de ontwikkeling van Tron om gasvrije (gratis) stablecoin overdrachten aan te bieden een grote vooruitgang in de blockchain sector. Door transactiekosten af te schaffen, kan Tron stablecoin transacties toegankelijkers maken, de massale adoptie van blockchain technologie bevorderen en zichzelf positioneren als een belangrijke speler in de steeds ontwikkelende cryptomarkt. 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu