Blockchain Stories
Donald Trump zijn standpunt over crypto in het algemeen
Bitcoin Nieuws Regulatie

Donald Trump zijn standpunt over crypto in het algemeen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als reactie op de strenge maatregelen van president Joe Biden tegen cryptocurrency, heeft de Republikeinse Partij onder voormalig president Donald Trump een concept platform aangenomen dat digitale innovatie ondersteunt.

Republikeinse Partij zet stappen in crypto

Dit platform, goedgekeurd op 8 juli, was bedoeld om de prioriteiten van de hele partij en de GOP politici te schetsen met betrekking tot de toenemende interesse in digitale activa terwijl ze zich voorbereiden op de komende verkiezingen in november. 

Een stap verder, heeft het Republikeins Nationaal Comité ook het Republikeinse Partij Platform voor 2024 aangenomen, wat de kansen van Trump mogelijk nog meer vergroot.

Volgens het document: 

Republikeinen zullen een einde maken aan de onwettige en on Amerikaanse crypto aanpak van de Democraten en zich verzetten tegen de oprichting van een Centrale Bank Digitale Munt (CBDC).

Bron: Gop.com

Het document verduidelijkte verder: 

We zullen het recht verdedigen om Bitcoin te minen, en ervoor zorgen dat elke Amerikaan het recht heeft om zijn digitale activa zelf in bewaring te houden en transacties uit te voeren zonder overheidscontrole.

Bron: Gop.com

De reden achter Trumps verschuiving richting crypto

Dit markeert Trumps grootste stap in overweging van de groeiende invloed van crypto kiezers in dit verkiezing seizoen. Volgens een peiling in juni, uitgevoerd door de National Crypto Council in de VS, gaf 80% van de crypto kiezers de voorkeur aan kandidaten die: 

Duidelijke regels voor cryptocurrency willen opstellen, zodat investeerders keuzes kunnen blijven maken en de industrie kan blijven groeien en banen kan creëren.

Bron: cryptoforinnovation.org

Daarom is deze stap bedoeld om meer crypto gebruikers aan te trekken, vooral in het licht van de recente controles van crypto bedrijven door de Securities and Exchange Commission (SEC) onder Biden’s regering. 

Daarnaast is de Republikeinse Partij ook van plan om crypto-voorstanders te beschermen tegen centrale bank digitale valuta’s vanwege zorgen over mogelijke controle.

Deze stap is opmerkelijk gezien Trumps eerdere afwijzing van Bitcoin (Ticker: BTC) en andere cryptocurrencies als niet-monetaire en buitensporig volatiel in 2019.

Gaat Trump de verkiezingen winnen?

Ondanks de plotselinge verandering in houding van Trump ten opzichte van crypto, die enige speculatie oproept, lijkt de crypto community de voorkeur te geven aan Trump boven Biden. 

]Felipe, een X (voorheen Twitter) gebruiker, vatte het goed samen toen hij zei: 

De GOP brengt officieel zijn standpunt over #Bitcoin naar buiten…. je bent niet optimistisch genoeg over een Trump overwinning in november.

Bron: Felipe

Voorspellingsgegevens van Polymarket bevestigden dit sentiment verder en gaven aan dat Trump aan de leiding ligt met 60%, vergeleken met Biden die op 20% staat. Het is belangrijk op te merken dat Biden kort op de derde plaats stond te midden van geruchten dat Kamala Harris zijn positie zou overnemen. De laatste update toont echter aan dat Biden weer op de tweede plaats staat, terwijl Trump de leiding blijft houden met zijn positie onveranderd.

image 39 1
Bron: Polymarket

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu