Blockchain Stories
Japan’s MicroStrategy Metaplanet investeert 400M yen in Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Japan’s MicroStrategy Metaplanet investeert 400M yen in Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl Bitcoin (Ticker: BTC) en de bredere cryptomarkt dagenlang in het rood stonden, heeft Metaplanet, een beursgenoteerd investeringsbedrijf gevestigd in Japan, besloten om zijn BTC bezit te vergroten. 

Deze investering benadrukt de strategie die bekend staat als “buying the dip”, waarbij beleggers activa kopen tegen verlaagde prijzen in de verwachting dat de waarde in de toekomst zal stijgen. 

Voor degenen die niet bekend zijn met de term, “buying the dip” weerspiegelt een geloof in het lange termijn potentieel van de asset ondanks kortetermijnmarkt fluctuaties.

Bitcoin bezit van Metaplanet

Volgens de verklaring van Metaplanet Inc: 

We kondigen hierbij aan dat we voor 400 miljoen yen aan extra Bitcoin hebben gekocht.

Bron: Metaplanet Inc.

De verklaring verduidelijkte verder, Deze stap van Metaplanet sluit nauw aan bij het BTC bezit van Michael Saylor’s MicroStrategy. Per 20 juni benadrukte Saylor: 

$MSTR hodlt 226.331 $BTC, verworven voor ~$8,33 miljard tegen een gemiddelde prijs van $36.798 per bitcoin.

Bron: Michael Saylor

In de voetsporen van MicroStrategy

De BTC bezittingen van MicroStrategy hebben bijgedragen aan een stijging van 380% in de MSTR aandelenprijs. Volgens het recente rapport van CCData

MicroStrategy leidde met een stijging van 380% in de aandelenprijs, gedreven door zijn 214.000 Bitcoin bezit nu ter waarde van $13,3 miljard, gekocht tegen een gemiddelde kostprijs van $35.158. Deze bezittingen hebben het bedrijf ongeveer $6,54 miljard opgeleverd sinds 2020.

Bron: CCData

In de voetsporen van MicroStrategy wordt Metaplanet vaak geprezen als “Azië’s MicroStrategy”, wat de toenemende adoptie van BTC onder instellingen benadrukt. Het is overbodig te zeggen dat de lancering van Bitcoin ETF’s een belangrijke factor is geweest die het perspectief van miljoenen, inclusief Wall Street, heeft verschoven van het zien van BTC als een bedreiging naar het nu zien als een kans. 

Bovendien is er een opmerkelijke verschuiving in politieke interesse, vooral van voormalig president Donald Trump, die ooit cryptocurrencies bespotte, maar nu crypto en Bitcoin ziet als potentieel cruciaal om komende verkiezingen te winnen.

Impact van Bitcoin op de aandelenprijs van Metaplanet

Net als de recente daling van Bitcoin, is er echter een directe negatieve impact geweest op de aandelenprijs van Metaplanet. Na een piek van 107 yen te hebben bereikt op 11 juni, daalde de Metaplanet aandelen met 25% toen BTC daalde van ongeveer $70.000 naar onder de $60.000. 

image 39 2
Bron: TradingView

Op het moment van de laatste update handelde het aandeel echter op 87 yen, wat een stijging van 8% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt, met de YTD prijs van het aandeel stijgend met 380%. 

Ondertussen was de BTC koers $57549.990 op het moment van schrijven, met een stijging van 2% in de afgelopen 24 uur.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu