Blockchain Stories
Duitsland verkoopt recordaantal BTC, maar waarom?
Bitcoin Nieuws

Duitsland verkoopt recordaantal BTC, maar waarom?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen is een hoop te doen om de dalende BTC koers. De koers is met meer dan 10% gedaald, waardoor veel experts roepen ‘buy the dip’. Een logische gedachtegang aangezien de BTC koers historisch gezien véél hoger heeft gestaan dan de huidige koers. Een van de redenen voor de forse daling van BTC is de verkoop van BTC door de Duitse overheid. De overheid van onze Oosterburen heeft inmiddels een recordaantal BTC verkocht. Waarom doet de Duitse overheid dit en wat gaat de invloed hiervan op de lange(re) termijn zijn?

Meer dan 16.000 BTC op 1 dag

Afgelopen maandag, 8 juli, was voor Bitcoin een vrij bizarre en unieke dag. De Duitse overheid besloot om op die dag meer dan 16.000 BTC te verkopen. Een gigantische hoeveelheid waarmee een nieuw record gevestigd is. Nooit eerder werd door één houder zo’n grote hoeveelheid BTC op één dag verkocht.

Voor de verkoop van deze hoeveelheid BTC gebruikt de Duitse overheid meerdere exchanges. Zo werden grote hoeveelheden naar Kraken, Bitstamp en Coinbase gestuurd. Aan deze verkopen heeft de Duitse overheid meer dan €850 miljoen overgehouden. Een indrukwekkend bedrag.

Waarom kiest de Duitse overheid voor deze verkopen?

Het is vooralsnog niet bekend waarom de Duitse overheid Bitcoin verkoopt. Wat we alleen weten, is dat deze Bitcoin eerder in beslag genomen is door de Duitse overheid. Volgens de overheid is het blijkbaar het verstandigste om nu de Bitcoin te verkopen.

Over de timing kan inmiddels een geestig boek geschreven worden. De BTC koers is immers flink gedaald, waardoor de Duitse overheid een stuk minder geld verdiend heeft met de verkopen. Had de overheid bijvoorbeeld 1 maand geleden voor de verkoop gekozen? Dan had de overheid 17% meer aan de verkoop overgehouden. Ten opzichte van exact een maand geleden is de Bitcoin koers immers met ruim 17% gedaald.

Wat is de invloed van de verkopen van de Duitse overheid?

Vorige week berichtten wij over een behoorlijke invloed van de verkoop van de Duitse overheid. Die berichtgeving lijkt momenteel al achterhaald te zijn. De verkopen die de Duitse overheid op maandag 8 juli deed, zijn op dinsdag 9 juli al niet meer merkbaar.

Sterker nog: op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers gewoon in de plus. Dit is tamelijk opvallend met het oog op de hoeveelheid BTC die op de markt terecht zijn gekomen. Is er dan toch sprake van een veranderend sentiment op de Bitcoin markt? Of is de correctie van Bitcoin en alle andere altcoins inmiddels afgerond? De tijd zal het ons leren. Het is in ieder geval opvallend dat de Bitcoin koers behoorlijk stabiel blijft, ondanks de verkopen.

Gaat Duitsland nog meer BTC verkopen?

Het is heel goed mogelijk dat Duitsland op termijn nog meer BTC gaat verkopen. Men zou namelijk nog meer dan 23.000 BTC in bezit hebben. Deze hoeveelheid BTC vertegenwoordigt tegen de huidige koers ongeveer €1,17 miljard. Dit bedrag wil de Duitse overheid ongetwijfeld niet mislopen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu