Blockchain Stories
Wat verklaart de flinke koersstijging van Solana?
Altcoin Nieuws Solana

Wat verklaart de flinke koersstijging van Solana?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na enkele negatieve dagen lijkt de zon weer te schijnen in de cryptowereld. Onder meer Bitcoin en Ethereum weten zich deels te herstellen van de forse correctie van de afgelopen dagen (en weken). Wat echter nog meer in het oog springt, is de forse koersstijging van Solana. Deze altcoin maakte in de afgelopen 24 uur een stijging door van bijna 7%.

Bullish sentiment

Mede door deze stijging van 7% is er een flink bullish sentiment ontstaan. Dit wordt aangewakkerd door analyses waaruit een opvallend patroon blijkt. Dit patroon geeft aan dat de Solana koers het voorbeeld van 2021 volgt. In dat jaar maakte de Solana koers hetzelfde patroon door, waarna er een flinke breakout kwam. Het is meer dan goed mogelijk dat Solana dit patroon wederom herhaald:

Waar komt de flinke stijging door?

In de afgelopen periode moest ook Solana flink toegeven. Net als alle andere altcoins had Solana het zwaar, mede doordat Bitcoin de gehele markt meetrok het ravijn in. Inmiddels lijkt het erop dat de meeste digitale valuta’s zich aan het herstellen zijn. Dat Solana een groter herstel vertoont, komt onder meer door Lionel Messi.

De welbekende voetballer plaatste op zijn Instagram een bericht op een Solana memecoin. Deze memecoin, genaamd Water ($WATER) maakt na deze story direct een flinke koersstijging door.

Vorige week schreven wij al over de verschillende Solana memecoins. Deze memecoins scoorden destijds beter dan Ethereum en lijken ook nu weer goed te scoren. Het resultaat hiervan is ook in de Solana koers terug te zien. Deze koers maakte een mooie groei door in de afgelopen 24 uur en kan dit hopelijk doorzetten in de komende 24 uur.

Mogelijke komst van een Solana ETF

Een andere oorzaak van de stijgende koers van Solana zijn de geruchten over een Solana ETF. Volgens meerdere bronnen zijn door VanEck & 21Shares de juiste formulieren ingevuld voor een toekomstige lancering van Solana ETF’s.

Of deze ETF’s daadwerkelijk gaan komen, is uiterst onzeker. Recent gaf de hoofd onderzoeker van VanEck nog aan dat het zeker geen gelopen koers is. Tegelijkertijd is het afwachten wat de lancering van de ETH Spot ETF’s gaat doen. Mocht deze lancering níet voor een koersstijging van Ethereum zorgen, is het belangrijk om geen hoge verwachtingen van de Solana ETF’s te hebben. Vooralsnog is het sowieso even afwachten of deze ETF’s er überhaupt gaan komen. Vanuit BlockchainStories houden we je uiteraard op de hoogte.

Solana memecoins groeien hard

Zoals hierboven al aangegeven, zijn het vooral de Solana memecoins die hard groeien. De absolute showsteler is de memecoin BONK. Deze memecoin wist in de afgelopen 24 uur een groei van meer dan 22% door te maken. Ook de andere memecoins die op het Solana platform draaien, wisten stuk voor stuk groene cijfers te noteren.

Weet Solana uit te breken?

Opvallend genoeg zijn veel analisten uiterst te spreken over Solana. Zij verwachten een breakout, net zoals dat dit in 2021 gebeurde. De koers maakt nu hetzelfde patroon door en dat lijkt positief nieuws te zijn.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu