Blockchain Stories
Australië geeft goedkeuring voor tweede ASX Bitcoin ETF
Bitcoin ETF Nieuws Regulatie

Australië geeft goedkeuring voor tweede ASX Bitcoin ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 20 juni bereikte ons het nieuws dat de eerste Bitcoin ETF in Australië gelanceerd was op de ASX. Een mooie, nieuwe mijlpaal voor de hele Bitcoin community. Nu bereikt ons het nieuws dat de tweede ASX Bitcoin ETF in Australië goedgekeurd is. De fondsbeheerder DigitalX bevestigde dat het goedkeuring van de regelgevende instanties heeft gekregen. Daarmee wordt de tweede Bitcoin ETF op de Australische ASX een feit.

Niet de tweede Bitcoin ETF in Australië

De lancering van de DigitalX Bitcoin ETF is goed nieuws. Het is namelijk de tweede Bitcoin ETF die een ASX beursnotering krijgt. Het is tegelijkertijd de derde Bitcoin ETF die in heel Australië goedgekeurd is. Al in april 2022 werd namelijk de eerste Bitcoin ETF ooit in Australië gelanceerd. Dit gebeurde niet op de ASX, maar op de Cboe Australia beurs. Van deze Bitcoin ETF is de invloed door de jaren heen beperkt gebleven.

Directe toegang tot Bitcoin

De CEO van DigitalX geeft aan dat men investeerders met de nieuwe ETF een directe toegang tot Bitcoin biedt. De CEO, Lisa Wade, benadrukt hierbij dat het om een gereguleerde en liquide fondsstructuur gaat. Hiermee tracht DigitalX uiteraard enig pessimisme bij beleggers weg te nemen.

Het is goed om te weten dat er in Australië twee grote beurzen bestaan. De ASX beurs concurreert met de beurs Cboe Australia en heeft op dit gebied dus een belangrijke overwinning gepakt. Vanuit het oogpunt van DigitalX is de keuze voor ASX overigens een logische keuze. Deze beurs wordt door de meeste beleggers als meer liquide gezien dan de belangrijkste rivaal. Ook goed om te weten: ASX neemt ongeveer 80% van het totale aandelenhandelsvolume van Australië voor zijn rekening.

Voldoet aan alle wettelijke eisen

Conform de berichtgeving van DigitalX is het vanaf donderdag 11 juli 20.00 uur (lokale tijd) mogelijk om in de tweede Bitcoin ETF te investeren. Vanaf dat moment gaat deze nieuwe ETF dus de strijd aan met de eerder gelanceerde Bitcoin ETF. Die ETF werd al op 20 juni door VanEck gelanceerd en kende direct een behoorlijke instroom.

Dat de nieuwe ETF van DigitalX goedgekeurd is, geeft aan dat de ETF aan alle wettelijke eisen voldoet. Het gaat hierbij onder meer om bepaalde financiële normen, specifieke openbaarmakingen en naleving van (strenge) beursregels. Over het algemeen heeft men dit in Australië allemaal bijzonder goed op orde.

Losstaand van Amerika

Ten opzichte van de VanEck Bitcoin ETF weet de DigitalX ETF zich zeker te onderscheiden. Bronnen geven namelijk aan dat deze ETF volledig los komt te staan van Amerika. Dit lijkt een goed teken te zijn, aangezien er in Amerika in de komende maanden genoeg staat te gebeuren. Dit politieke schouwspel zou dus níet van invloed zijn/worden op de DigitalX Bitcoin ETF. Het is tegelijkertijd wel goed mogelijk dat dit Amerikaanse politieke schouwspel van invloed wordt op de VanEck Bitcoin ETF in Australië. Dit gaat de komende tijd in ieder geval uitwijzen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu