Blockchain Stories
Nigeriaanse overheid vraagt SEC om crypto regelgeving aan te pakken
Nieuws Regulatie

Nigeriaanse overheid vraagt SEC om crypto regelgeving aan te pakken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Nigeriaanse minister van financiën en coördinerend minister van economie, Wale Edun, heeft de SEC opgeroepen om de complexiteit van de regelgeving rondom crypto aan te pakken. 

De verklaring

In een verklaring die werd vrijgegeven tijdens de inhuldiging van het nieuwe bestuur van de Nigeriaanse SEC, benadrukte Wale Edun, Nigeriaanse minister van financiën en coördinerend minister van economie, de noodzaak van streng toezicht om de marktintegriteit te behouden:

“Het bestuur van de SEC zou bereid moeten zijn de uitdaging aan te gaan om deze nieuwe gebieden, met name crypto, te reguleren, aangezien het snel evoluerende complexe gebieden zijn.”

Registratievereisten voor crypto

Edun uitte zijn bezorgdheid over misbruik van de minimale registratievereisten van bedrijven, waarmee ze ten onrechte kunnen beweren dat ze over een licentie beschikken. Ook waarschuwde hij voor regelgevingsarbitrage, waarbij bedrijven met geavanceerde transacties kiezen voor het laagste registratieniveau om de indruk te wekken dat ze over een vergunning beschikken en gereguleerd zijn:

“Zorg voor eersteklas praktijken op het gebied van ondernemingsbestuur, identificeer en openbaar conflicten snel en houd u aan de wereldwijde best practices. Wees geen struikelblok voor degenen die wachten op processen en goedkeuringen.”

Snelle innovatie

De minister van financiën benadrukte ook de snelle ontwikkelingen op gebieden als AI, digitale valuta en algemene transacties. Daarbij benadrukte hij het belang van de SEC om deskundig en proactief te zijn op deze snel evoluerende gebieden. 

Volgens Edun ondergaat de financiële sector een snelle transformatie door de innovaties op het gebied van fintech, AI en crypto. Om de noodzakelijke goedkeuringen en begeleiding op deze gebieden te bieden, moet de SEC op de hoogte blijven en zich snel kunnen aanpassen. 

SEC voorzitter reageert

De voorzitter van de SEC, Mairiga Katuka, heeft de minster verzekerd dat het bestuur de collectieve expertise, innovatie en passie zal gebruiken om de groei te stimuleren:

“De toekomstige economische vooruitzichten van het land lijken positief, aangedreven door hervormingen die door de huidige regering zijn doorgevoerd, waaronder robuust inflatiebeheer, sociale bescherming, initiatieven voor macro-economische stabiliteit en een verbeterde ontwikkeling van de particuliere sector.”

Samenvatting

Samenvattend heeft de Nigeriaanse minister van financiën aan het nieuwe bestuur van de SEC gevraagd of ze alle problemen op het gebied van regelgeving willen aanpakken. Op het moment is er nog veel onduidelijkheid over de regelgeving in Nigeria, wat bedrijven ontmoedigt om diensten aan te bieden in het land of zich daar te vestigen. 

De minister wil dat de SEC dergelijke problemen aanpakt, waaronder problemen met de registratievereisten. Zo vindt de minister dat het te makkelijk is voor bedrijven om een licentie te draaien. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu