Blockchain Stories
Voormalig FTX leidinggevenden verschijnen deze herfst voor de rechter
Nieuws

Voormalig FTX leidinggevenden verschijnen deze herfst voor de rechter

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Twee voormalige FTX leidinggevenden, Nishad Singh en Gary Wang, verschijnen dit najaar voor de rechter nadat ze schuldig hebben gepleit en de autoriteiten hebben geholpen in het FTX schandaal. 

Veroordeling voor ex FTX leidinggevenden

Twee ex FTX bestuurders, Nishad Singh en Gary Wang worden dit najaar in New York veroordeeld. Singh, voormalig technisch directeur, en Wang, voormalig CTO, zullen hun straf respectievelijk op 30 oktober en 20 november dit jaar ontvangen. 

Nishad Singh, een vriend van de middelbare school van Bankman-Fried, bekende in februari 2023 schuldig te zijn aan vier federale aanklachten. Singh getuigde dat Alameda Research op het bevel van Bankman-Fried miljarden van de FTX had afgenomen. Hierna gaf hij toe geïntimideerd te zijn door Bankman-Fried, maar merkte op dat deze angst in de loop van de tijd afnam. 

Gary Wang, die in december 2022 schuldig pleitte aan fraude en samenzwering, getuigde ook tegen Bankman-Fried. Wang onthulde dat hij Alameda Research speciale voordelen gaf, waardoor bestellingen sneller konden worden geplaatst dan andere FTX klanten. Dit leidde tot een tekort van $8 miljard dat bijdroeg aan de ineenstorting van de FTX in 2022. 

Eerdere veroordeling

Deze update komt nadat ongeveer zes weten geleden Ryan Salame, een voormalig FTX medewerker, werd veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf. Salame bekende schuldig te zijn aan schendingen van campagnefinanciering en het exploiteren van een geldtransmissiebedrijf zonder vergunning. 

In tegenstelling tot Singh en Wang getuigde Salame niet tegen Bankman-Fried. Rechter Lewis Kaplan, die toezicht hield op de zaak, veroordeelde Salame iets langer dan de aanbevolen straf van de regering van vijf tot zeven jaar. 

Straffen voor Singh en Wang

De minimale medewerking van Salame leidde tot deze vrij zware straf. Daarentegen zal de uitgebreide medewerking van Singh en Wang naar verwachting leiden tot mildere straffen, al is de kans op aanzienlijke gevangenisstraffen nog steeds erg groot. 

De getuigenissen van Singh en Wang waren essentieel bij het beschrijven van de acties van Bankman-Fried en de frauduleuze activiteiten bij FTX en Alameda Research. De rekeningen hielpen de omvang van de fraude vast te stellen, wat hielp bij het begrip van de jury. 

Veroordeling voor Caroline Ellison

Caroline Ellison, de voormalig CEO van Alameda Research, is nog niet ingepland voor een veroordeling. Ellison bekende schuldig te zijn aan zeven federale aanklachten, met een maximumstraf van 110 jaar. Echter, de kans is groot dat haar medewerking en getuigenis tegen Bankman-Fried in het voordeel zal zijn, vergelijkbaar met Singh en Wang. 

Samenvatting

Samenvattend worden twee ex leidinggevenden van FTX dit najaar veroordeeld. Vanwege de medewerking en getuigenissen in de zaak tegen Bankman-Fried is de kans groot dat de straf verlaagd wordt. 

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu