Blockchain Stories
Veel meldingen van overvallen tijdens EthCC in Brussel
Nieuws

Veel meldingen van overvallen tijdens EthCC in Brussel

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Ethereum Community Conference (EthCC) in Brussel, die van 8 tot 11 juli plaatsvindt, heeft de crypto community geschokt door een reeks (pogingen tot) gewelddadige overvallen op de aanwezigen. Deze incidenten tonen aan dat je niet alleen online op je hoede moet zijn, maar ook tijdens dit soort crypto evenementen.

Overvallen verstoren de conferentie

De vierdaagse Ethereum conferentie waar veel crypto enthousiastelingen op afgekomen werd overschaduwd door meldingen van overvallen en geweld. X gebruiker Evan L. meldde op sociale media dat hij op 8 juli, tijdens zijn eerste bezoek aan Europa voor het evenement, was beroofd. Hierbij liep hij een verwonding op zijn knie op.

Ook andere bezoeker, genaamd Rish, meldt dat iemand hem probeerde te beroven. Hij kon de aanvaller afweren en waarschuwt andere aanwezigen dat criminelen specifiek op crypto investeerders lijken te richten. Zo zijn er nog meer meldingen van overvallen op X, waarvan niet duidelijk is wat waar en niet waar is.

Criminaliteit in België

Hoewel deze incidenten zorgwekkend zijn, is het belangrijk om ze in de juiste context te plaatsen. Volgens Eurostat zijn er in Brussel ongeveer 360 meldingen van overvallen per 100.000 inwoners. Dit is het hoogst in heel Europa, gevolgd door Barcelona met 326 en Melilla met 239 per 100.000 inwoners.

Voorzorgsmaatregelen voor deelnemers

De incidenten bij EthCC laten de noodzaak zien voor bezoekers om waakzaam te blijven, vooral in onbekende omgevingen. Het is verstandig om zonder waardevolle spullen de conferentie te bezoeken en alle spullen thuis of in het hotel te laten. Probeer ook geen opvallende merkkleding te dragen en zorg ervoor dat je via je smartphone geen toegang hebt tot je crypto.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu