Blockchain Stories
Bitfarms benoemd nieuwe CEO: Nieuwe strategieën
Mining Nieuws

Bitfarms benoemd nieuwe CEO: Nieuwe strategieën

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin mining firma Bitfarms heeft Ben Gagnon gepromoveerd tot CEO te midden van de overnamepoging van Riot Platforms, terwijl het bedrijf de huidige strategieën herziet. 

Nieuwe CEO

Bitfarms heeft Ben Gagnon, eerder CMO (Chief Mining Officer), gepromoveerd tot CEO. Dit is een strategische keuze vanwege de mogelijke overname door Riot Platforms. Deze wijziging werd deze maandag bekend gemaakt op X (Twitter) door het bedrijf:

Afwijzing van overname

Deze verschuiving in leiderschap komt nadat Riot Platforms in april Bitfarms probeerde te kopen, wat het bestuur van Bitfarms afwees. Echter, Riot is ondanks de afwijzing doorgegaan met het verwerven van meer aandelen en heeft opgeroepen tot een vergadering tussen aandeelhouders om de voormalig CEO Nicolas Bonta en directeur Andrés Finkielsztain te ontslaan. 

In een poging om de aandeelhouders te overtuigen, heeft Riot deze maandag een website gelanceerd waarop kritiek werd geuit op het bestuur van Bitfarms. Bitfarms herhaalde haar toewijding tegenover de aandeelhouders. Het bedrijf benadrukte dat haar bestuurders erop gericht zijn om te handelen in het belang van de aandeelhouders. 

Een speciale commissie van onafhankelijke bestuurders voert op het moment een uitgebreide beoordeling uit van strategische alternatieven. Deze moeten de waarde van de aandelen voor de houders maximaliseren. 

Ben Gagnon

Ben Gagnon begon in 2019 bij Bitfarms als directeur bedrijfsontwikkelingen en werd in 2020 gepromoveerd tot Mining Director en vervolgens tot Chief Mining Officier in 2021. De promotie tot CEO is bedoeld om zijn uitgebreide ervaring en inzichten te benutten, terwijl Bitfarms probeert uit te breiden naar nieuwe gebieden, zoals energieopwekking, warmterecycling, energiehandel en high-performance computing voor AI. 

In een persbericht sprak voorzitter Nicolas Bonta zijn vertrouwen over het leiderschap van Gagnon uit:

“We kijken ernaar uit om de inzichten en ervaring van Ben te benutten, terwijl het bedrijf groeit en diversifieert.”

De vergadering

De door Riot opgeroepen vergadering tussen aandeelhouders heeft nog niet plaatsgevonden. Riot heeft John Delaney, Amy Feedman en Ralph Goehring genomineerd om deel uit te maken van het bestuur van Bitfarms. Dit toont de vastberadenheid van het bedrijf om de controle te krijgen. 

Optimisme

Gagnon is zelf erg optimistisch over de toekomst van Bitfarms:

“Ik ben bemoedigd door het potentieel dat voor ons ligt en heb vertrouwen in het vermogen van ons team om onze doelen te bereiken.”

Hoe dan ook, Bitfarms bevindt zich op een essentieel moment. Door de voortdurende overnamepogingen van Riot moet het bedrijf haar volgende stappen zorgvuldig uitplannen om haar onafhankelijkheid te behouden en groei te bevorderen. 

Samenvatting

Samenvattend betekent het benoemen van Ben Gagnon als CEO een essentieel moment voor Bitfarms. Zijn leiderschap komt op het moment dat het bedrijf onder druk staat van Riot Platforms en haar strategieën herziet om de waarde voor aandeelhouders te maximaliseren. De komende maanden zullen hiervoor van cruciaal belang zijn. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu