Blockchain Stories
Bijna $1 miljoen weggesluisd via Tornado Cash door CoinStats hacker
Nieuws

Bijna $1 miljoen weggesluisd via Tornado Cash door CoinStats hacker

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CoinStats hacker heeft via enkele wallets bijna $1 miljoen aan Ethereum weggesluisd via het crypto mixprotocol Tornado Cash. 

ETH weggesluisd

Blockchain beveiligingsbedrijf CertiK heeft op X (Twitter) gemeld dat twee wallets die verband hielden met de CoinStats exploit in juni 311 ETH, ter waarde van ongeveer $959.000, hebben weggesluisd via Tornado Cash:

Eén van de wallets verplaatste 211 ETH, terwijl de andere 100 ETH naar Tornado Cash stuurde. 

Deze mixprotocollen houden transacties privé door potentieel identificeerbare fondsen te combineren met vele andere fondsen. Dit anonimiseert transacties tussen diensten. Dergelijke protocollen worden vaak gebruikt door hackers om geld wit te wassen. 

De inbreuk op CoinStats

Op 22 juni schortte crypto wallet manager CoinStats de gebruikersactiviteit op nadat iemand inbrak die 1.590 crypto wallets trof. Het bedrijf kondigde destijds aan dat ze de applicatie hadden afgesloten om ‘het beveiligingsincident te isoleren’. 

Het bedrijf zei dat de aanval was afgezwakt en merkte op dat ‘geen van de aangesloten wallets en CEXs werden getroffen’. Het bedrijf drong er bij getroffen gebruikers op aan om hun geld over te maken met de geëxporteerde privésleutels. 

Op 30 juni zei CoinStats dat ze de transactiedatabase optimaliseren en overstappen naar een ander platform om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren. Ook zei het bedrijf dat ze systemen gaan verbeteren met upgrades en audits. 

Op 3 juli maakte het bedrijf bekend dat alle functionaliteiten op het platform waren hersteld en het weer volledig operationeel is. 

Details over de hack

Op 26 juni onthulde Narek Gevorgyan, de CEO van CoinStats, enkele details van het onderzoek:

Hij laat weten dat de infrastructuur werd gehackt, waarbij er aanwijzingen waren dat één van de werknemers werd misleid om kwaadaardige software naar een werkcomputer te uploaden. Zo zei hij:

“Onze AWS-infrastructuur is gehackt, met sterke aanwijzingen dat dit is gebeurd via een van onze medewerkers die sociaal is ontworpen om kwaadaardige software naar zijn werkcomputer te downloaden.”

Samenvatting

De CoinStats hacker heeft via het crypto mixprotocol bijna $1 miljoen aan ETH weggesluisd. Dit maakt het erg lastig om het geld te traceren. Verder is er nog steeds onderzoek gaande over de exploit. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu