Blockchain Stories
Australië keurt tweede Bitcoin ETF van DigitalX goed
Bitcoin ETF Nieuws

Australië keurt tweede Bitcoin ETF van DigitalX goed

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Australische ASX heeft de tweede Bitcoin ETF van DigitalX goedgekeurd, die op 12 juli op de beurs wordt gelanceerd, met als doel om nieuwe investeerders aan te trekken en digitale activa in de wallets van beleggers te integreren. 

Goedkeuring voor Bitcoin ETF

De in Sydney gevestigde vermogensbeheerder DigitalX heeft goedkeuring gekregen van de ASX (Australian Securities Exchange) om een Bitcoin ETF te lanceren. Dit is de tweede Bitcoin ETF die wordt goedgekeurd in Australië. De Bitcoin ETF van DigitalX, met de ticker BTXX, zal op 12 juli genoteerd worden aan de beurs. 

DigitalX werkt samen met K2 Asset Management en 3iQ om de ETF te creëren. De CEO van DigitalX, Lisa Wade, gelooft dat de Bitcoin ETF nieuwe marktdeelnemers aan zal trekken en institutionele beleggers zal helpen om Bitcoin en digitale activa in hun wallets op te nemen. Wade benadrukt daarbij het langetermijndoel van het integreren van cryptocurrencies in traditionele beleggingsstrategieën. 

Eerdere goedkeuring

Enkele weken geleden keurde de ASX ook de Bitcoin ETF van VanEck goed. Ook Ook BetaShares Holdings heeft een aanvraag gedaan om Bitcoin en Ethereum ETFs op de ASX te lanceren. Deze goedkeuringen duiden op de groeiende acceptatie van investeringen in crypto in Australië. 

Voor de laatste goedkeuring van de ASX had Australië al de introductie van Bitcoin ETFs meegemaakt. De Global X 21 Shares Bitcoin ETF werd in april 2022 gelanceerd en de Monochrome ETF werd op 4 juni verhandeld op de CBOE Australië beurs. 

Aanzienlijke instroom in de VS

In de Verenigde Staten zagen Bitcoin ETFs recentelijk een aanzienlijke instroom van bijna $300 miljoen, wat een prijsstijging van 3% in 24 uur veroorzaakte. Deze stijging laat zien dat de Bitcoin koers alsnog een flinke veerkracht heeft, ondanks recente dalingen. 

Deze dalingen hebben te maken met de verkoopdruk als gevolg van factoren, zoals terugbetalingen van Mt. Gox en de Bitcoin verkopen van de Duitse overheid. De instroom van Bitcoin ETFs suggereert echter dat beleggers Bitcoin tegen een lagere prijs willen kopen, wat een uiteindelijk bullish sentiment aantoont. 

Mijlpaal voor crypto in Australië

De goedkeuring van de DigitalX Bitcoin ETF is een belangrijke mijlpaal voor crypto in Australië. Het laat een groeiende acceptatie en integratie van digitale activa op de traditionele markt zien, wat meer vermogensbeheerder ertoe zal zetten om dergelijke producten aan te bieden. 

Samenvatting

Samenvattend markeert de goedkeuring van de DigitalX Bitcoin ETF een essentiële ontwikkeling voor investeringen in crypto in Australië. Door samen te werken met gevestigde bedrijven en zich te concentreren op doelen op de lange termijn, wil DigitalX nieuwe deelnemers en institutionele investeerders aantrekken. 

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu