Blockchain Stories
Ethereum koers blijft rond de $3000 steken, wat nu?
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum koers blijft rond de $3000 steken, wat nu?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen periode was behoorlijk pittig voor ETH en alle Ethereum investeerders. De grootste en bekendste altcoin heeft in de afgelopen 30 dagen ruim 14% toe moeten geven. Een logisch gevolg van de correctie waar de gehele cryptomarkt mee te maken heeft gehad. Kijkende naar de afgelopen 24 uur valt op dat de Ethereum koers rond de $3000 blijft steken. Wat zijn nu verwachtingen voor Ethereum? Ligt het in de lijn der verwachtingen dat ETH het verlies van ruim 14% snel goed kan maken?

Bullish sentiment

Ethereum heeft langere tijd met een bearish sentiment te kampen gehad. Iets dat volledig logisch was, aangezien de gehele cryptomarkt rake klappen kreeg. Ethereum heeft zich relatief goed staande gehouden en is nu voorzichtig aan een kleine opmars begonnen. Het bearish sentiment is zelfs omgetoverd tot een bullish sentiment. Meerdere factoren zorgen mogelijk op korte termijn voor een flinke ommekeer van de ETH koers.

Lancering van de Ethereum Spot ETF’s

Inmiddels schrijven we al maanden over de mogelijke lancering van de Ethereum Spot ETF’s. Gister bereikte ons het nieuws dat de laatste formulieren door de SEC goedgekeurd zijn. Dit houdt in dat de ETH Spot ETF’s dan eindelijk gelanceerd gaan worden. Het heeft er alle schijn van dat dit binnen nu en 2 weken gaat gebeuren.

Meerdere analisten voorspellen dat deze lancering de ETH koers heel goed gaat doen. Er wordt zelfs al gesproken over een verdubbeling van de Ethereum koers. Dit zou inhouden dat de koers gang zet richting de $6.000. Iets waar ongetwijfeld elke Ethereum investeerder voor zou tekenen.

Tegelijkertijd zijn er ook minder positieve berichten. Zo zijn er ook analisten die verwachten dat de invloed van de ETF’s vrij klein zou zijn. Dit komt onder meer doordat de Ethereum ETF’s zich niet in het bijzonder weten te onderscheiden van de Bitcoin ETF’s.

Goed nieuws is in ieder geval dat Grayscale al gesproken heeft over een datum van lancering. In een officieel document geven zij aan dat de eerste mogelijke lanceringsdatum 18 juli zou zijn.

Activiteit van whales

Ook valt op dat whales in actie komen. Meerdere whales zijn klaar om in ETH te investeren of hebben dit reeds gedaan. Uit onderstaande grafiek blijkt dat de whales meer en meer ETH in slaan danwel in bezit hebben:

Opvallend patroon

Dat ETH een bullish sentiment te pakken lijkt te hebben, zou goed nieuws zijn voor alle Ethereum investeerders. Tegelijkertijd is het een goed teken dat ETH hetzelfde patroon als BTC in het vorige jaar lijkt te volgen. Als ETH dit patroon kan volgen, is een nieuwe all time high maar al te goed mogelijk:

Wat de ETH koers precies gaat doen, is vooralsnog afwachten. Desondanks ligt het in de lijn der verwachtingen dat de ETF’s van grote invloed gaan zijn op het koersverloop. Het is daarom in eerste instantie afwachten wanneer deze ETF’s daadwerkelijk gelanceerd worden. Mogelijk is dat het startschot voor een indrukwekkende rally.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu