Blockchain Stories
Beleggers eisen $2 miljoen schadevergoeding van Bitwise
Nieuws

Beleggers eisen $2 miljoen schadevergoeding van Bitwise

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitwise Asset Management krijgt te maken met een rechtszaak van $2 miljoen, aangespannen door Vandelay Industries namens de familie Mukamal. De aanklacht beschuldigt Bitwise en zijn topmanagers van financiële wanpraktijken en verkeerde voorstellingen van investeringen, wat leidde tot aanzienlijke verliezen.

Achtergrond van de zaak

In 2018 investeerde de familie Mukamal, bestaande uit een gepensioneerde verpleegster en haar twee zonen Theodore en Andrew, ongeveer $1,3 miljoen in het Bitwise HOLD 10 Private Index Fund. Tegen 2020 stelde Bitwise voor om het fonds om te zetten in een openbaar verhandelde entiteit op de OTC markten en verhoogden ze de beheerskosten met 25%.

Volgens de aanklagers werden deze veranderingen hen opgedrongen tijdens de Corona crisis, waardoor ze geen echte keuze hadden.

De rechtszaak stelt dat Bitwise in 2021 investeringen ter waarde van $4,85 miljoen verkeerd heeft voorgesteld, waardoor de Mukamals in minder gunstige omstandigheden belandden. Dit resulteerde in een financieel verlies van bijna $1,93 miljoen op basis van de nettovermogenswaarde begin 2024.

Betrokken partijen en beschuldigingen

Vandelay Industries beschuldigt Bitwise van:

  • Schending van fiduciaire plichten
  • Nalaten van zorgvuldigheid
  • Onjuiste voorstelling van zaken
  • Fraude en samenzwering om fraude te plegen
  • Schending van Sectie 10(b) van de Securities Exchange Act van 1934

De rechtszaak brengt de praktijken onder de aandacht, vooral hoe investeringsmaatschappijen omgaan met bekendmakingen en transities tijdens marktvolatiliteit. Bitwise, met een waarde van $500 miljoen in 2021 en $3 miljard aan beheerde activa, wordt gesteund door invloedrijke investeerders zoals Daniel Loeb en Stanley Druckenmiller, wat extra publieke belangstelling en complexiteit aan de zaak toevoegt.

Reactie van Bitwise

In een interview met BeInCrypto, verklaarde een woordvoerder van Bitwise dat Theodore Mukamal een geschiedenis heeft van het dreigen met rechtszaken om persoonlijk gewin te behalen. Volgens Bitwise heeft hij meerdere documenten ondertekend waarin hij de risico’s van de Bitwise fondsen accepteert. Begin dit jaar zou hij Bitwise hebben bedreigd met een rechtszaak en reputatieschade in de pers, tenzij hij een groot bedrag zou krijgen. Bitwise gelooft dat zijn claims ongegrond zijn en is vastbesloten om ze krachtig te weerleggen.

Ondanks deze juridische problemen blijft Bitwise actief op de markt. Ze beheren de Bitwise Bitcoin Fund (BITB), een spot Bitcoin ETF met netto vermogen van $2,23 miljard. Daarnaast hebben ze recente indieningen bijgewerkt voor een spot Ethereum ETF, wat wijst op de betrokkenheid in de cryptomarkt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Solana kan een rally naar $1000 maken als dit gebeurt

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu