Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s zien wederom een gigantische instroom
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s zien wederom een gigantische instroom

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder dit jaar werden met veel bombarie de eerste Bitcoin ETF’s gelanceerd. Er volgde al direct een flinke hoeveelheid investeringen, maar dit vlakte na verloop van tijd af. Des te opvallender is de instroom van geld in de Bitcoin ETF’s in de afgelopen twee dagen. Voor de tweede dag op rij zien de Bitcoin ETF’s een instroom van meer dan $200 miljoen. Een gigantisch bedrag waaruit blijkt dat investeerders toch weer vertrouwen in BTC lijken te hebben.

Bijna $300 miljoen op 8 juli

Maandag 8 juli zagen de verschillende Bitcoin ETF’s een instroom van bijna $300 miljoen. De netto instroom kwam uiteindelijk op $295 miljoen uit, waardoor het één van de betere dagen van de Bitcoin ETF’s was.

Op 8 juli zagen bovendien alle Bitcoin ETF’s een grote instroom. Onder meer de iShares Bitcoin Trust van BlackRock en de Grayscale Bitcoin Trust zagen een flinke instroom van nieuw geld. Een flinke instroom waaruit toch weer een bullish sentiment blijkt.

Ook een grote instroom op 9 juli

De positieve weg die op 8 juli ingeslagen werd, werd op 9 juli passend vervolgd. Alle Bitcoin ETF’s scoorden wederom goed, waarbij onder meer de instroom bij de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) opviel. Deze Bitcoin ETF had op 9 juli een instroom van maar liefst $43,3 miljoen. Een gigantisch verschil met de dag daarvoor toen deze ETF een instroom van slechts $8,4 miljoen had.

Op 9 juli scoorde ook de BlackRock Spot ETF weer uitermate goed. Deze Bitcoin ETF zag op deze ene dag een instroom van meer dan $121 miljoen. Dit lijkt vooralsnog een goed teken voor de gehele cryptomarkt te zijn.

Waar komt deze grote instroom vandaan?

Na donkerrode cijfers lijkt Bitcoin zich beetje bij beetje te herstellen. De Bitcoin koers maakte in de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld een groei van 1,65%. Deze groei is eigenlijk een reactie op de eerdere correctie. Bij deze correctie verloor Bitcoin ruim 30% van zijn waarde, maar het is belangrijk om bij dergelijke cijfers uit te zoomen.

Kijk je naar de prestaties van Bitcoin over de afgelopen 6 maanden? Dan scoort deze digitale valuta alsnog een groei van meer dan 28%. Het verder uitzoomen lijkt iets te zijn dat nu weer door investeerders gedaan wordt. Als reactie daarop investeren zij nu weer grootschalig in de Bitcoin ETF’s.

Daarbovenop komt het nog het principe van buy the dip. In de afgelopen correcties is gebleken dat elke correctie opgevolgd wordt door een gigantische stijging. Juist daarom is het interessant om tijdens een dip te kopen. Iets dat nu dus door veel beleggers gedaan is, gezien de gigantische instroom in de verschillende Bitcoin ETF’s.

Blijft deze instroom aanhouden? Het ligt in de lijn der verwachtingen van wel. Tegelijkertijd is het interessant om de vorderingen van de Ethereum ETF’s in de gaten te houden. De goedkeuring en lancering van deze ETF’s kan mogelijk voor een kleinere instroom bij de Bitcoin ETF’s zorgen. Wellicht willen meer investeerders nog beter hun risico’s spreiden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu