Blockchain Stories
Investeerders kopen de Bitcoin dip: $295 miljoen ETF instroom
Bitcoin Nieuws

Investeerders kopen de Bitcoin dip: $295 miljoen ETF instroom

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen weken heeft de Bitcoin markt een flinke schommeling doorgemaakt. Ondanks een aanzienlijke daling in de Bitcoin koers, hebben Amerikaanse financiële instellingen van de gelegenheid gebruikgemaakt om grote hoeveelheden Bitcoin te kopen via ETF’s. Dit toont aan dat er nog steeds veel vertrouwen is in Bitcoin, zelfs tijdens periodes van marktvolatiliteit.

Investeerders kopen de Bitcoin dip

Amerikaanse financiële reuzen zoals BlackRock en Fidelity hebben flink geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s namens investeerders. BlackRock, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, kocht maar liefst 3.320 BTC tijdens de marktterugval. Fidelity volgde met een aankoop van 1.100 BTC. Deze aankopen passen in Fidelity’s strategie om zijn positie te versterken, wat hun vertrouwen in de lange termijn waarde van Bitcoin weerspiegelt.

Ook andere instellingen zoals Grayscale en Bitwise hebben meegedaan, met respectievelijk 450 en 195 Bitcoin BTC. In totaal zijn er op één dag 5.240 Bitcoin gekocht, ter waarde van ongeveer $295 miljoen. Vrijdag meldde we nog een instroom van meer dan $140 miljoen.

Grootste instroom in Bitcoin ETF’s deze maand

De instroom van $295 miljoen op 8 juli was de grootste instroom in Amerikaanse Bitcoin ETF’s in meer dan een maand. Dit gebeurde tijdens een algemene neergang in de cryptomarkt.

BlackRock’s fonds stond weer bovenaan met een instroom van $187,2 miljoen, gevolgd door Fidelity met $61,5 miljoen. Ook de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) had een positieve dag met $25,1 miljoen aan instroom.

Herstel van de Bitcoin koers

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin met 2% gestegen, waardoor BTC weer op $75.500 uitkwam na eerdere dalingen. Deze prijsstijging komt ondanks de recente verkoopdruk veroorzaakt door de Duitse overheid en de terugbetalingen van Mt. Gox aan zijn schuldeisers. Dat grote investeerders opnieuw interesse tonen in Bitcoin, ondanks de recente daling, laat zien dat zij mogelijk verwachten dat de prijs verder zal herstellen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu