Blockchain Stories
Amerikaanse gouverneur spreekt veto uit over wetsvoorstel tegen CBDC
Nieuws

Amerikaanse gouverneur spreekt veto uit over wetsvoorstel tegen CBDC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De gouverneur van North Carolina, Verenigde Staten, Roy Cooper, heeft een veto uitgesproken over een wetsvoorstel om CBDC te blokkeren, waarbij hij er bij de staatswetgevers op aandrong dat ze beter kunnen wachten op federale normen. 

Veto over wetsvoorstel tegen CBDC

De gouverneur van North Carolina, Roy Cooper, heeft zijn veto uitgesproken over een wetsvoorstel dat bedoeld is voor het tegenhouden van de introductie van CBDC, digitale valuta van de centrale bank, in de staat. Gouverneur Cooper benadrukte hierbij het belang van federale normen en bescherming voordat hij actie op staatniveau ondernam. 

Het is nog mogelijk dat het veto vernietigd wordt door de wetgevende macht van de staat. Oorspronkelijk is het wetsvoorstel unaniem aangenomen door beide wetgevende kamers. Het voorstel had tot doel om te voorkomen dat CBDCs, uitgegeven door de Amerikaanse Federal Reserve, in North Carolina zouden worden geïmplementeerd. 

Gouverneur Cooper over het veto

De officiële site van het bestuur van North Carolina heeft het veto over het wetsvoorstel uitgelicht. Hierin laten ze weten dat gouverneur Cooper het wetsvoorstel ‘vaag en reactionair’ noemde. Hiermee voerde hij aan dat er geen directe bedreigingen worden aangepakt. 

Ook drong hij er bij de wetgevers op aan dat ze zich moeten concentreren op het goedkeuren van een begroting om bestaande cyberveiligheidsproblemen aan te pakken. Zo liet hij weten:

“Er zijn federale inspanningen gaande om de bescherming van consumenten, investeerders en bedrijven bij digitale transacties te waarborgen, en North Carolina moet op deze maatregelen wachten voordat er actie ondernomen wordt.”

Kritiek op het veto

Veel crypto aanhangers hebben het veto bekritiseerd en noemen CBDCs instrumenten voor overheidstoezicht en economische controle. Het North Carolina Blockchain Initiative heeft ook haar teleurstelling over het veto geuit. Ondanks dat het veto uitgesproken is, kan de wetgevende macht het veto nog steeds terzijde schuiven met een tweederde meerderheid in beide kamers. 

CBDCs en politiek

CBDCs zijn digitale versies van fiatvaluta of overheidsvaluta, ontworpen om de transacties te versnellen. Uit de CBDC-tracker van Atlantic Council blijkt dat de meeste landen en muntunies, die 98% van het mondiale BBP vertegenwoordigen, hier rekening mee houden. 

In de Verenigde Staten zijn de meningen over CBDC streng verdeeld tussen de partijen. De Democraten, waaronder Elizabeth Warren, steunt CBDCs, terwijl Republikeinen, zoals senator Ted Cruz en Donald Trump, zich verzetten tegen het idee. Trump heeft tijdens zijn campagne zelfs gezegd dat hij CBDCs gaat blokkeren als hij wordt herkozen. 

De Federal Reserve over CBDCs

De Federal Reserve blijft vanwege de controverse rondom CBDCs erg voorzichtig. Op de website van de Federal Reserve staat hoe er nog geen besluit is genomen over het uitvaardigen van een CBDC. Hierbij wordt ook opgemerkt dat er wettelijke toestemming nodig zal zijn. 

Het veto van gouverneur Cooper laat zien hoe ingewikkeld het reguleren van nieuwe technologieën, zoals CBDCs, is. Terwijl er nog federale normen in de Verenigde Staten worden ontwikkeld, proberen de staten innovatie in evenwicht te brengen met bescherming. De situatie in North Carolina laat zien hoe hoog de spanning tussen de staatsbenadering en de federale benadering is. 

Samenvatting

Samenvattend laat het veto van gouverneur Cooper over het wetsvoorstel tegen CBDC het voortdurende debat over de regulatie van digitale valuta in de Verenigde Staten zien. Het besluit weerspiegelt de voorzichtige aanpak, waarbij federale richtlijnen prioriteit krijgen boven snelle staatsacties. De uitkomst van het proces zal een aanzienlijke impact hebben op de toekomst van digitale valuta, en CBDCs in het specifiek, in de Verenigde Staten. 

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu