Blockchain Stories
Bitcoin koers weer boven de $59.000 na turbulente week
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers weer boven de $59.000 na turbulente week

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een week van dalingen heeft Bitcoin zich hersteld en staat het op meer dan $59.000. Ondanks dit herstel blijft de waarde nog steeds 3% lager dan vorige week.

Vorige week sloot Bitcoin af op ongeveer $55.800, een daling van 11% ten opzichte van de voorgaande week. Gedurende de week daalde BTC tot $53.500 op donderdag, om vervolgens te herstellen tot $58.250 en uiteindelijk te sluiten rond $55.800. Dinsdagavond herstelde de cryptomarkt zich en Bitcoin steeg met 5%, bereikte een piek van $59.300 en handelt nu rond de $59.100.

Verschillende factoren hebben bijgedragen aan de recente prijsbewegingen, waaronder de terugbetaling aan schuldeisers van de ingestorte Mt. Gox beurs en de verkoop van grote hoeveelheden Bitcoin door de Duitse autoriteiten.

Mt. Gox en Duitse verkopen zorgen voor volatiliteit

De markt bleef ook kijken naar de impact van de Bitcoin verkopen van Mt. Gox en de Duitse overheid. Ondanks de zorgen, zijn sommige experts van mening dat deze zorgen overdreven zijn. Duitse autoriteiten hebben maandag ongeveer $900 miljoen aan Bitcoin overgedragen, gevolgd door nog eens $362 miljoen op dinsdag. Het grootste deel van de Duitse verkopen lijkt nu achter de rug te zijn.

Daarnaast hebben Amerikaanse Bitcoin ETF’s recentelijk $654 miljoen aan Bitcoin opgekocht in slechts 3 dagen. Op 5 juli zagen de ETF’s een inflow van 143 miljoen, op 8 juli een inflow van $295 miljoen en gisteren $216 miljoen.

Nieuwe whales lijden verliezen, oude holders boeken winst

Onderzoek door CryptoQuant wijst uit dat nieuwe Bitcoin whales in de afgelopen twee weken ongeveer $1 miljard hebben verloren. Deze nieuwe investeerders hadden eerder in het jaar winst gemaakt, terwijl langeretermijn investeerders hun winsten in juni verzilverden. Deze verkoopdruk heeft geleid tot een daling van de ongerealiseerde winsten.

De MVRV ratio, die de marktwaarde vergelijkt met de gerealiseerde waarde, is nu ongeveer 1,5. Dit suggereert dat marktdeelnemers gemiddeld een ongerealiseerde winst van 50% hebben. De recente prijsbewegingen zijn grotendeels gedreven door langetermijn houders die hun winsten namen en hun munten verkochten aan nieuwe kopers tegen hogere prijzen, wat resulteerde in een verlaging van de gemiddelde ongerealiseerde winst.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu