Blockchain Stories
Opvallend: de helft van crypto investeerders is bullish
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Opvallend: de helft van crypto investeerders is bullish

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Weinig financiële markten zijn zo volatiel als de cryptomarkt. Investeerders hebben veel invloed op de koersen, terwijl dit ook voor bijvoorbeeld instanties en beroemdheden geldt. Dit maakt het niet altijd eenvoudig om in crypto te investeren. Dat wordt nog verder versterkt door het feit dat de opvattingen over crypto zo ver uiteenlopen. Dat blijkt des te meer uit een recent uitgevoerd onderzoek.

Dit onderzoek is uitgevoerd door CoinGecko. Dit data analyse bedrijf heeft onderzoek gedaan naar de opvatting van crypto investeerders. Daaruit blijkt dat op dit moment minder dan de helft van alle crypto investeerders bullish is. Dit klinkt echter erger dan dat het is. Een groot deel van de crypto investeerders is namelijk op dit moment neutraal:

GoinGecko onderzoek
Bron: CoinGecko

Wat betekent bovenstaande grafiek?

Uit bovenstaande grafiek blijkt het volgende:

  • 11,8% van alle crypto investeerders is bearish. Zij hebben hun geld in crypto zitten, maar zijn hier eigenlijk niet al te blij mee. Ze verwachten weinig tot niets van crypto op korte termijn en zijn denken ongetwijfeld hun vermogen (deels) kwijt te raken.
  • 13,4 van alle crypto investeerders is gematigd bearish. Deze groep is niet zó negatief als bovenstaande groep, maar ervaart toch een gebrek aan vertrouwen.
  • 25,5% van alle crypto investeerders is neutraal. Dit betekent voornamelijk dat zij niet weten welke kant de markt op gaat bewegen. Zij wachten dan ook voornamelijk af om te kijken wat de markt precies gaat doen.
  • 26,1% van alle crypto investeerders is gematigd bullish. Zij lijken vertrouwen in crypto te hebben, maar durven hier hun hand niet voor in het vuur te steken. Ze wachten gedeeltelijk af, hoewel ze dus wel geloof hebben in goede tijden voor de gehele cryptomarkt.
  • 23,2% van alle crypto investeerders is bullish. Deze toch wel grote groep is volledig overtuigd van de toekomst van crypto. Zij verwachten veel van crypto, van stijgende koersen en van een uitgebreidere adoptie van crypto.

Welke conclusies kunnen we trekken?

Ten eerste valt op dat de meningen van investeerders erg uiteenlopen. Dit heeft uiteraard met de volatiliteit te maken, evenals met de reputatie waar crypto nog steeds tegen op moet boksen.

Ten tweede valt op dat de groep bullish groter is dan de groep bearish. Dit houdt in dat de verwachtingen over de cryptomarkt toch wel hooggespannen zijn. Tegelijkertijd is het goed om aan te stippen dat het moment van onderzoek uiteraard van essentieel belang is. We zijn recent door een flinke dip heen gegaan, waardoor dit van directe invloed geweest is op het beleggersvertrouwen.

Goed om te weten: het onderzoek werd uitgevoerd onder 2558 crypto investeerders. Het onderzoek werd uitgevoerd in de periode van 25 juni tot 8 juli. Juist in deze periode kreeg de cryptomarkt rake klappen.

Zou dit onderzoek over bijvoorbeeld 2 weken uitgevoerd worden? Dan zou de uitkomst ongetwijfeld anders zijn. Toch vonden wij het interessant om dit onderzoek met je te delen. De uitkomsten van het onderzoek zegt immers veel over de huidige houding van crypto investeerders.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu