Blockchain Stories
Whales kopen grote hoeveelheden BTC tijdens de dip
Bitcoin Nieuws

Whales kopen grote hoeveelheden BTC tijdens de dip

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Buy the dip is in de cryptowereld één van de populairste uitspraken. Deze uitspraak geeft aan dat je BTC tijdens een dip moet kopen, aangezien je daarmee van de hoogst mogelijke procentuele stijging zou kunnen profiteren. Deze zekerheid heb je uiteraard nooit, omdat je niet precies weet wanneer er sprake van een dip is. Toch heeft het er alle schijn van dat we de dip net achter de rug hebben. Of daar nu nog in zitten. Meerdere whales hebben namelijk recentelijk grote hoeveelheden BTC gekocht. Dit duidt op de aanwezigheid van een dip én op de aanwezigheid van veel beleggersvertrouwen.

Aantal whales wallets neemt toe

Eerder op de dag kwam het crypto analyse platform Santiment met een interessante tweet:

Uit deze tweet blijkt dat het aantal whales wallets toegenomen is. Dit zijn wallets met daarin minimaal 10 BTC. Als een wallet minimaal 10 BTC heeft, wordt dit dus automatisch als een wallet gezien. Hierbij valt op dat dit aantal wallets alleen al in juli met 261 stuks toegenomen is. Dit betekent dat veel grote investeerders geloven in Bitcoin en zinspelen op een koersstijging op termijn. Zij spelen dus perfect in op de uitspraak ‘buy the dip’.

Opvallend is dat kleine investeerders juist het tegenovergestelde hebben gedaan. Zij hebben in de afgelopen periode juist hun BTC verkocht. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk met angst te maken. Ook zijn kleine investeerders over het algemeen minder ervaren en hierdoor gevoeliger voor onzekerheid. De grote investeerders zijn daarentegen analytisch beter en zijn ook beter in staat om kansen in te zien. Daar lijkt in de afgelopen periode zeker sprake van te zijn geweest.

Wat betekent dit gedrag van whales?

Wat de Bitcoin koers ongeveer gaat doen, is veelal te ontleden aan het gedrag van whales. Uit dit meest recente gedrag van whales lijken we een bullish sentiment te kunnen concluderen. Deze grote investeringen geven aan dat de grote investeerders nog steeds veel vertrouwen in Bitcoin hebben. Zij hebben alleen de afgelopen tijd gewacht op het juiste aankoopmoment. Door de flinke koersdaling in de afgelopen weken heeft dit moment zich eindelijk aangedaan. Daar profiteren whales in de komende maanden waarschijnlijk optimaal van.

Is het echt zo simpel? Nee, dat is het dan weer niet. Niemand weet wat de Bitcoin koers precies gaat doen en wat het juiste aankoopmoment is. Zoals hierboven echter al aangegeven, blijkt uit historische data dat whales het vaak juist hebben. Bovendien zorgen de grote investeringen van grote investeerders voor een sneeuwbaleffect. De Bitcoin koers stijgt hier lichtjes door, waardoor kleinere investeerders ook weer vertrouwen in BTC krijgen. Zij besluiten hierdoor ook om (weer) in BTC te stappen, waardoor de koers verder opgedreven wordt. Dit sneeuwbaleffect wordt in eerste instantie dus gecreëerd door whales.

Grote kans dat dit ook in de eerste 11 dagen van juli gedaan is. Whales hebben ervoor gekozen om flink in BTC te investeren, waardoor de Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur een groei van meer dan 0,50% doorgemaakt heeft.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu