Blockchain Stories

Wat zijn Fibonacci Levels?

Gastredacteur
technische analyse fibonacci levels crypto

We zijn inmiddels heel wat weken op weg in de wereld van de technische analyse (TA). De termen worden allemaal duidelijk en we kunnen nu echt analyses maken. Ook kan iedereen langzaamaan zijn eigen stijl ontdekken. Welke indicator past bij je en kun je op vertrouwen?

Er is geen beste indicator, het is maar net wat je zelf goed kan gebruiken. Een belangrijke tool die door de meeste grote TA’ers gebruikt wordt zijn de Fibonacci Levels. Deze indicator toont support en resistance levels aan.

Wie of wat is Fibonacci?

Om Fibonacci Levels te kunnen begrijpen, is het niet zozeer nodig om ze te kunnen berekenen. Wel is het goed om te weten waar ze vandaan komen en wat de indicator precies doet. Leonardo Fibonacci was een wiskundige uit dertiende eeuw en stelde aan de hand van een formule de Fibonacci nummers op. Binnen opeenvolgende nummers is het nummer uit de reeks altijd 1.618 keer groter dan het voorgaande cijfer. Deze berekening komt voort uit de “gouden ratio” theorie binnen de wiskunde. De gouden ratio is een bepaalde verhouding die erg veel voorkomt in de natuur. Maar laten we het niet al te ingewikkeld maken en het stukje theorie en formule skippen. Deze hebben we niet nodig om te begrijpen hoe je ermee kan traden.

    Fibonacci Levels. Bitwisdom

Fibonacci levels zijn belangrijke support of resistance levels en/of kunnen belangrijke prijs reversal punten aantonen. Deze levels liggen op 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% en 100% van een move. En deze kunnen worden gemeten met een speciale tool welke bijvoorbeeld in TradingView gebruikt kan worden (Fibonacci Retracement). Je hoeft niets te berekenen, de tool laat je alle levels precies zien.

Hoe gebruik je Fibonacci levels?

Zoals gezegd moet je dus de Fibonacci tool gebruiken om de levels te laten zien. Maar hoe gebruik je deze dan is de vraag. Zodra je de tool selecteert moet je op de chart een lijn trekken. Deze lijn moet je trekken vanaf de highest high naar de lowest low of andersom. Het ligt er natuurlijk aan in welke markt je dit wil doen.

Fibonacci Tool TradingView

Zodra je dat hebt gedaan verschijnen de lijnen automatisch zoals in de bovenstaande afbeelding. Hierbij zie je hoe de prijs beweegt en hoe de levels als support/resistance werken. Valt hij door een lijn heen, dan heeft hij vaak moeite op de volgende. Of de support/resistance is sterk genoeg en geeft een mogelijke reversal. Fibonacci levels werken dus als ideale stoploss, entry en take profit levels. En omdat ze zoveel gebruikt worden, worden ze ook nageleefd en werken ze. Want veel van technische analyse is een self fulfilling prophecy. Wanneer veel mensen denken dat iets gaat gebeuren, ligt het voor de hand dat het ook gaat gebeuren.

De perfecte combi!

De Fibonacci tool is zoals gezegd de meest gebruikte en gerespecteerde tool binnen de technische analyse. Hierdoor volgen mensen de levels en valt er erg goed mee te traden. Je kunt dus de ideale entries, stoploss en take profit punten pakken. En in combinatie met andere indicators is het dus een hele krachtige tool. Je kunt de eerder behandelden indicators ideaal gebruiken als confirmation of juist andersom. Zie je een ideale entry op andere indicators? Gebruik dan de Fibonacci levels als bevestiging. En zoals altijd is het hierbij erg belangrijk om te zorgen dat je zorgt dat geen fakeouts gaat traden en je stop loss goed zet. Trade wat je ziet en niet wat je denkt.

Heb je vragen of opmerkingen? Kom eens langs op Telegram.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu