Blockchain Stories

Wat zijn Harmonic Price Patterns?

Gastredacteur
Harmonic Price Patterns technische analyse

We hebben de afgelopen weken al veel gekeken naar patronen binnen charts. Waaronder single, dual en triple candlestick patterns. Ook hebben we gekeken naar de echte klassiekers zoals de Head & Shoulders pattern. Er zijn ontzettend veel verschillende herkenbare patronen. En deze worden grotendeels nageleefd, omdat iedereen deze regeltjes kent en er naar gaat handelen.

Om nu weer een stapje verder te gaan, kijken we naar de Harmonic Price Patterns. Deze zijn wat lastiger om te vinden en te begrijpen. Maar kunnen zorgen voor goede trades. Harmonic Price Patterns zijn goed te vinden in combinatie met de Fibonacci Levels welke we afgelopen week behandeld hebben.

Het “ABCD” Patroon

Laten we beginnen met een vrij eenvoudig patroon, het ABCD patroon. Makkelijk te onthouden door de naam en vrij eenvoudig te vinden aan de hand van Fibonacci Levels. Het is een erg sterk reversal patroon. Voor zowel de lijnen AB als CD geld in zowel Bearish als Bullish charts dat het dat deze worden gezien als legs (oftewel moves de “goede kant op”). De lijn BC wordt gezien als retracement of correctie. Het ABCD patroon bestaat dus uit een aantal lijnen getekend over de chart/candlesticks. Dit klinkt natuurlijk allemaal niet zo heel makkelijk en zonder afbeelding zegt het vrij weinig. Wanneer je naar de onderstaande afbeelding kijkt zie je de vorm van een ABCD patroon. Het is uiteindelijk vrij eenvoudig.

Bearish ABCD Patroon (via Babypips)
Bullish ABCD Patroon (via Babypips)

Als je goed kijkt naar deze afbeeldingen zie je de Fibonacci levels .618 en 1.272. Als je de Fibonacci Tool gebruikt tussen A en B moet de retracement tussen B en C altijd .618 zijn. De lijn van CD zou dan op de 1.272 extensie/level moeten liggen. Wanneer dit het geval is, en het hele patroon is compleet. Dan zou je een veilige instap kunnen maken op de reversal. Maar alleen wanneer het patroon echt compleet is en je de lijn van C naar D hebt kunnen trekken. Er is nog een laatste regel voor het patroon om geldig te zijn. De lengte van lijn AB en CD moeten even lang zijn en dus dezelfde tijd bestrijken. Wanner dit niet het geval is, is het patroon die geldig.

Herkennen en handelen

ABCD Patroon Voorbeeld

Laten we het verduidelijken aan de hand van een chart. Want zonder goede voorbeelden is het natuurlijk nooit duidelijk. In het bovenstaande zie je een potentieel Bullish ABCD patroon. De lijnen AB en CD lijken zo goed als dezelfde lengte te hebben. De retracement BC ligt op Fibonacci Level .618 en CD ligt op extensie 1.272. Oftewel, dit zou wel eens het perfecte voorbeeld kunnen zijn van een volledig ABCD patroon (goh!). Dit zou dus worden gezien als een erg sterk koop signaal.

ABCD Patroon Succes! (via Babypips)

Wat je dan zou moeten doen is een order zetten op de 1.272 extensie waar D ligt en het patroon compleet is. En uiteraard een stop een stukje eronder (om te voorkomen dat het toch niet het patroon is en je potentieel veel verliest). Zo makkelijk kan het zijn, maar is het ook zo makkelijk? Ja en nee.

Het is belangrijk dat je het patroon heel erg veel oefent en daarom goed kan spotten. Want het is lastig om ze goed te spotten en ze niet te verwarren voor wat anders. Het is zoals altijd erg goed om het heel veel te oefenen voordat je echte trades erop gaat maken. Probeer ze op oude charts en op elke timeframe. Zodra je er goed in wordt, kan het een hele sterke tool voor je worden tijdens het handelen in cryptovaluta.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu