Blockchain Stories
Joltfun: ”Inflationary money not accepted!”
Bitcoin Interview Lightning Network

Joltfun: ”Inflationary money not accepted!”

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

William is een Franse programmeur die sinds kort helemaal gek is van bitcoin. Zijn platform Joltfun is deze week gelanceerd. Hier kun je games kopen voor grote platformen zoals Steam en Origin met bitcoin. Naast on-chain transacties kun je hier ook met Lightning Networktransacties betalen. Wij spraken William over zijn beweegredenen voor het starten van een games webshop met de focus op bitcoin en het Lightning Network. De boodschap van zijn website is ook duidelijk: ”Inflationary money not accepted!”

Op verzoek noemen wij in dit artikel geen achternamen of andere privacy gevoelige gegevens

Sinds wanneer ben je developer?

“Ik ben programmeur sinds 2011 en heb mij dat zelf aangeleerd. Tot 2017 was ik freelancer. Websites bouwen of software coderen voor klanten, dat soort dingen. Crypto was voor mij een ver van mijn bed show. Maar vorig jaar ging bij mij de knop om. Daardoor startte er een nieuwe fase in mijn leven: ik dook er gelijk diep in. Wilde er alles over weten en werd een HODLer.”

Waarom een webshop met de focus op het Lightning Network?

“De komst van het Lightning Network leek mij een mooi moment om iets bij te dragen aan de cryptowereld, een goed instapmoment. Op deze manier kan ik mijn vaardigheden goed testen en nog veel meer bij leren.”

Is werken met het Lightning Network moeilijk?

“Helaas wel ja. De leercurve is vrij steil. Je moet leren hoe alles werkt, hoe je bepaalde software aan elkaar moet verbinden en hoe te handelen bij een crash van je node. Het is behapbaar, maar je moet wel ervaring hebben op het gebied van softwareontwikkeling. Gelukkig zijn de mensen achter de Lightning software enorm goed in hun werk. Alles wordt steeds stabieler. Op termijn komen we bij een punt uit dat je een Lightningwallet kunt draaien op elk apparaat, zoals nu het geval is met bitcoinwallets.”

Je besloot met deze nieuwe ontwikkeling een platform op te zetten om games te kopen. Waarom?

“Allereerst omdat ik zelf ook een gamer ben. Daarnaast heb ik ook enige tijd wat geknutseld met game engines. Het is mooi om mijn hobby’s zo te combineren. De eerste dag hebben mensen voor ~200 euro gekocht, dat was een leuke verrassing. Ik heb een kleine winstmarge op elk product. Op dit moment ben ik druk aan het werk aan een bot die dat automatisch uitrekent voor mij. Die winstmarge is trouwens in bitcoin.”

Terwijl jouw winkel alleen bitcoin accepteert, geef je zelf het aantal verkopen in euro’s aan. Dat is best gek hé?

“Best wel ja, haha. Volatiliteit is natuurlijk nog best een dingetje. Ik gebruik euro’s omdat dat makkelijker is in een gesprek. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is voor we zaken in bijvoorbeeld mBTC gaan benoemen. Er is voor ongeveer 32 mBTC’s aan games verkocht. Een ander leuk dingetje: ik zag dat ~80% van de verkopen bestond uit Lightningtransacties. Mensen vinden het leuk om het Lightning Network uit te proberen.”

“Je kunt straks je taxiritje per seconde betalen”

Wat betekent het Lightning Network voor jou?

‘’Het is een enorme stap vooruit. Het zorgt er voor dat bitcoin bruikbaar is op een schaal die niet eerder mogelijk was. Transacties binnen de seconde zijn echt fantastisch. Bij Joltfun krijg je nu binnen de seconde je game code toegestuurd, dat kan niet met een transactie direct op de bitcoinblockchain. En dan heb je natuurlijk nog schaalbaarheid. Met behulp van het Lightning Network kunnen nodes die krachtig genoeg zijn miljoenen transacties met elkaar doen zonder dat de rest van het netwerk daar last van heeft. Dat zorgt voor een hele hoop nieuwe use cases. Je kunt je elektriciteitsrekening of taxiritje per seconde betalen. En dat zijn de makkelijke gevallen, er zijn vast nog talloze andere zaken waar jij en ik nog niet eens aan gedacht hebben.”

Heb je nog interesse in andere coins naast bitcoin?

“Ik bezit ook een paar ethers en litecoins. Litecoin support voor Joltfun staat op de planning, mensen van reddit vroegen er al om. En in mijn vrije tijd probeer ik het schrijven van smart contracts voor Ethereum onder de knie te krijgen.’’

Waarom ben jij zo enthousiast over cryptocurrency?

“De potentie die het heeft is ongekend. Het gaat onze samenleving veranderen zoals eerder de industriële revolutie deed. Vertrouwen is niet meer nodig, daar zorgt het netwerk voor. Je hoeft je geld niet meer op te slaan bij een andere partij en het bijhouden van bezit kan ook worden gedaan door een blockchain. Ook op economisch vlak is er zoveel te ontdekken. En sinds we nog echt aan het begin staan hebben we nog een hele hoop om te ontdekken.”

Met de code ‘BLOCKCHAINSTORIES‘ krijg je 20% korting op aankopen tot 50 euro bij Joltfun. Deze code is geldig tot het einde van juni. Leuk om eens te proberen!

Meer weten? In ons artikel over de toekomst van bitcoin vind je meer informtie over het Lighting Network.

Gerelateerde berichten

Robinhood CEO: Blockchain is de toekomst van financiën

Scott

Voorspellingen voor de Bitcoin cyclus: wat Daan Crypto verwacht in 2025

Thanh Lanh Tran

Michaël van de Poppe voorspelt: Bitcoin naar $110K ondanks Mt. Gox impact

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu