Blockchain Stories
US dollar op Bittrex: “Banken leren crypto te vertrouwen”
Bittrex Nieuws

US dollar op Bittrex: “Banken leren crypto te vertrouwen”

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bittrex komt met verschillende ruilparen voor de Amerikaanse dollar. De exchange uit Amerika bied in eerste instantie Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en TrueUSD (TUSD) aan. De mogelijkheid om dollars direct te verhandelen is eerst alleen voor zakelijke partners beschikbaar, maar op termijn moeten alle gebruikers er mee aan de slag kunnen.

Big deal

Bittrex vindt het zelf in ieder geval een big deal. De intentie wordt uitgesproken om op deze manier banken langzaam te laten wennen aan cryptocurrency. De vraag is of Bittrex de aangewezen partij is om banken de cryptowereld te laten kennen, maar het is in ieder geval een begin. Met Tether en TrueUSD zijn er al twee coins die gekoppeld zijn aan de dollar op de ruilbeurs, maar dat zijn natuurlijk geen ‘echte’ dollars.

Bill Shihara

De CEO van Bittrex, Bill Shihara, is uiteraard behoorlijk enthousiast: “De uitbreiding naar fiat markten naar onze cryptobeurs zorgt voor meer adoptie van blockchaintechnologie. Klanten hebben meer opties om aankopen te doen.” In een blogpost legt Bittrex uit waarom zakelijke partners eerst aan de slag mogen met de ‘echte dollar’: “We rollen dit geleidelijke uit. Zo kunnen we alles goed controleren en checken.” De bedoeling is om iedereen die in aanmerking komt (lees: netjes zijn KYC heeft ingevuld en door de check is gekomen) uiteindelijk de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van de Amerikaanse dollar op Bittrex.

Bittrex dollar ruilparen

Op dit moment zijn er dus maar een beperkt aantal dollar ruilparen op de cryptobeurs beschikbaar. En eigenlijk maar één ‘echte’ crypto in de vorm van BTC. Tether en TUSD zijn tegenhangers van de dollar. Daarom is een ruilpaar met deze coins misschien een beetje gek. Het ligt in de lijn der verwachting dat grote cryptomunten als Ethereum en Litecoin uiteindelijk ook gekoppeld worden aan de dollar.

Gerelateerde berichten

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Scott

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Bitcoin whales komen in beweging, is een koers van $100.000 mogelijk?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu