4 maart 2024
Blockchain Stories
Bittrex Nieuws

US dollar op Bittrex: “Banken leren crypto te vertrouwen”

bittrex dollar

Bittrex komt met verschillende ruilparen voor de Amerikaanse dollar. De exchange uit Amerika bied in eerste instantie Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en TrueUSD (TUSD) aan. De mogelijkheid om dollars direct te verhandelen is eerst alleen voor zakelijke partners beschikbaar, maar op termijn moeten alle gebruikers er mee aan de slag kunnen.

Big deal

Bittrex vindt het zelf in ieder geval een big deal. De intentie wordt uitgesproken om op deze manier banken langzaam te laten wennen aan cryptocurrency. De vraag is of Bittrex de aangewezen partij is om banken de cryptowereld te laten kennen, maar het is in ieder geval een begin. Met Tether en TrueUSD zijn er al twee coins die gekoppeld zijn aan de dollar op de ruilbeurs, maar dat zijn natuurlijk geen ‘echte’ dollars.

Bill Shihara

De CEO van Bittrex, Bill Shihara, is uiteraard behoorlijk enthousiast: “De uitbreiding naar fiat markten naar onze cryptobeurs zorgt voor meer adoptie van blockchaintechnologie. Klanten hebben meer opties om aankopen te doen.” In een blogpost legt Bittrex uit waarom zakelijke partners eerst aan de slag mogen met de ‘echte dollar’: “We rollen dit geleidelijke uit. Zo kunnen we alles goed controleren en checken.” De bedoeling is om iedereen die in aanmerking komt (lees: netjes zijn KYC heeft ingevuld en door de check is gekomen) uiteindelijk de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van de Amerikaanse dollar op Bittrex.

Bittrex dollar ruilparen

Op dit moment zijn er dus maar een beperkt aantal dollar ruilparen op de cryptobeurs beschikbaar. En eigenlijk maar één ‘echte’ crypto in de vorm van BTC. Tether en TUSD zijn tegenhangers van de dollar. Daarom is een ruilpaar met deze coins misschien een beetje gek. Het ligt in de lijn der verwachting dat grote cryptomunten als Ethereum en Litecoin uiteindelijk ook gekoppeld worden aan de dollar.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bithumb opnieuw gehacked, miljoenen EOS en XRP gestolen

Arnold Hubach

Winklevoss broers openen aanval op Tether met Gemini Dollar (GUSD)

Jordy Schreuder

Binance en Bitcoin SV, Frankrijk zet in op blockchain

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.