26 september 2023
Blockchain Stories
Binance Nieuws

Binance stopt 1 miljard dollar in investeringsfonds

Binance stopt 1 miljard dollar in investeringsfonds

Binance kondigt vandaag de plannen voor een investeringsfonds van 1 miljard Amerikaanse dollar aan. Het fonds genaamd ‘Social Impact Fund’ gaat de groei van blockchain- en cryptostartups bevorderen.

Binance pakt door

De cryptobeurs is op dit moment de plek met het hoogste dagelijkse volume qua handel in cryptocurrency. Met honderden miljoenen dollars winst in alleen al het eerste kwartaal van 2018 is het niet gek dat Binance besluit de portemonnee te trekken en zich te gaan richten op meer dan alleen het zijn van een exchange.

Verschillende fondsen

Het geld wordt natuurlijk niet in één keer uitgegeven. Het plan is om op 10 verschillende momenten 100 miljoen dollar beschikbaar te stellen aan het fonds. Deze gigantische budgetten zijn bedoeld voor twee dingen: het investeren in startups én investeren in andere fondsen. De investeringen in andere fondsen worden gedaan met hun eigen Binance Coin (BNB).

Investeringen

De eerste investeringen zijn al bekend. Een project van Chen Weixing, CEO van app-ontwikkelaar Funcity, mag de eerste smak met geld van Binance in ontvangst nemen. Zijn bedrijf heet Didi Chuxing en draait om ‘ride sharing’. In een presentie op een Big Data expo in China liet hij weten blockchaintechnologie te gaan gebruiken om zijn ritten te optimaliseren. Ook bedrijven als Oasis Labs en crowdfunding platform Republic mogen zich verheugen op een zak met cryptomunten.

Doorpakken

Naast dit investeringsfonds zit Binance bepaald niet stil. Het bedrijf heeft ook een ‘Binance Ecosystem Fund’ aangekondigd, waar in totaal 20 partners aan mee gaan doen. Een woordvoerder zei tegenover TechCrunch dat er later meer informatie over beide initiatieven naar buiten komt. Ook kondigde de grote exchange eerder dit jaar aan te gaan vertrekken van Hong Kong naar Malta.

Bron: Techcrunch

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin (BTC) handelaar overvallen in eigen huis

Jordy Schreuder

Zuid-Korea legt 1 miljard won klaar voor blockchaintechnologie

Robin Heester

Cosmos Hubs live: cross-blockchain oplossingen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.