Blockchain Stories
Image default
Binance Nieuws

Binance stopt 1 miljard dollar in investeringsfonds

Binance kondigt vandaag de plannen voor een investeringsfonds van 1 miljard Amerikaanse dollar aan. Het fonds genaamd ‘Social Impact Fund’ gaat de groei van blockchain- en cryptostartups bevorderen.

Binance pakt door

De cryptobeurs is op dit moment de plek met het hoogste dagelijkse volume qua handel in cryptocurrency. Met honderden miljoenen dollars winst in alleen al het eerste kwartaal van 2018 is het niet gek dat Binance besluit de portemonnee te trekken en zich te gaan richten op meer dan alleen het zijn van een exchange.

Verschillende fondsen

Het geld wordt natuurlijk niet in één keer uitgegeven. Het plan is om op 10 verschillende momenten 100 miljoen dollar beschikbaar te stellen aan het fonds. Deze gigantische budgetten zijn bedoeld voor twee dingen: het investeren in startups én investeren in andere fondsen. De investeringen in andere fondsen worden gedaan met hun eigen Binance Coin (BNB).

Investeringen

De eerste investeringen zijn al bekend. Een project van Chen Weixing, CEO van app-ontwikkelaar Funcity, mag de eerste smak met geld van Binance in ontvangst nemen. Zijn bedrijf heet Didi Chuxing en draait om ‘ride sharing’. In een presentie op een Big Data expo in China liet hij weten blockchaintechnologie te gaan gebruiken om zijn ritten te optimaliseren. Ook bedrijven als Oasis Labs en crowdfunding platform Republic mogen zich verheugen op een zak met cryptomunten.

Doorpakken

Naast dit investeringsfonds zit Binance bepaald niet stil. Het bedrijf heeft ook een ‘Binance Ecosystem Fund’ aangekondigd, waar in totaal 20 partners aan mee gaan doen. Een woordvoerder zei tegenover TechCrunch dat er later meer informatie over beide initiatieven naar buiten komt. Ook kondigde de grote exchange eerder dit jaar aan te gaan vertrekken van Hong Kong naar Malta.

Bron: Techcrunch

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer