Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Interview

Cryptocurrency in India: “De oplossing is bitcoin”

Bitcoin is in de kern een manier om iedereen met internettoegang te betrekken in het financiële systeem. Rijk, arm,  groot, klein, Braziliaans of Indiër. Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt: als jij in het bezit bent van een smartphone kun je meedoen. Maar in sommige landen wordt het meedoen van iedereen actief tegengewerkt.

In India is het bijvoorbeeld voor een ‘normaal’ persoon bijzonder moeilijk om aan een creditcard te komen. Betalingen naar het buitenland zijn in India erg moeilijk zonder creditcard, tenzij je cryptomunten gebruikt. Crypto is een uitkomst om de hoge lokale prijzen te ontvluchten voor de ‘normale’ bevolking. Het Aziatische land lijkt steeds meer stappen te ondernemen om bitcoingebruikers tegen te werken. Wij spraken hierover met een local, Sathwik SK. Sathwik gebruikt bitcoin waar het voor bedoeld is: als betaalmiddel.

Sathwik SK
Sathwik

 

Wat is de situatie omtrent crypto in India op dit moment?

“De centrale bank van ons land is druk bezig met cryptocurrency’s. Ze zijn bezig met regelgeving die er voor zorgt dat banken en financiële instituten geen services mogen verlenen aan cryptobeurzen. Hierdoor wordt het onmogelijk voor gebruikers om bitcoin te kopen of verkopen. De regering zelf is niet bezig met het verbieden van bitcoin. Er is bijna geen winkel te vinden die cryptocurrency’s accepteert dus we zijn afhankelijk van het omzetten naar fiat. Het is niet verboden om te handelen in bitcoin, maar het wordt ‘ons’ wel moeilijk gemaakt. ”

Hoe koop je bitcoin in India?

“Cryptobeurzen zijn de enige veilige plek. Internationale beurzen zijn in principe geblokkeerd. Er zijn een paar lokale websites waar je ook cryptocurrency’s kunt kopen, maar je bent daar wel gelijk 10% van je aankoop kwijt aan provisie. Localbitcoins is ook een optie, maar in mijn ervaring zit dat vol met oplichters.”

“Aankopen doen in het buitenland is voor ons erg moeilijk, bitcoin is de oplossing.”

Waarom gebruik jij bitcoin?

“Ruim twee jaar geleden was ik als web developer opzoek naar website hosting. In India zelf kon ik alleen maar super dure services vinden. Dan is het logisch om buiten de landsgrenzen te kijken en daar een goedkoop pakket te kopen. Maar aankopen doen in het buitenland is voor ons erg moeilijk. Niemand in mijn omgeving heeft een creditcard. Ik was een opzoek naar een oplossing. En die oplossing was bitcoin.”

Wat vind jij het mooiste aan crypto?

“Voor mij is de economische vrijheid het belangrijkste. Importeren uit het buitenland was in India alleen weggelegd voor de elite, nu kan iedereen met cryptocurrency dat ook. Veel Indiërs zoeken hun geluk ook in het buitenland. Met bitcoin kun je makkelijk geld heen en weer sturen zonder provisie te betalen. Aankopen doen in internationale webshops was voor mij bijna onmogelijk totdat ik bitcoin ontdekte. ”

Wat doe jij, naast aankopen in het buitenland, met cryptocurrency?

“Ik ben hard aan het sparen! Het zijn onzekere tijden en ik wil een zo groot mogelijke stapel opbouwen. Niet om snel rijk te worden, maar om mijn vrijheid te behouden. Naast het bouwen van websites handel ik ook nog hier en daar op cryptobeurzen. Altcoins vind ik alleen interessant om te handelen en zo mijn bitcoin stapel te vergroten. Als de regels nog strenger worden, wil ik genoeg bitcoin hebben.”

Ook in landen als Venezuela is er behoefte aan cryptomunten die buiten de grip van regeringen kunnen opereren. Wij spraken met iemand die er in Zuid-Amerika middenin zit.

Foto: Flickr

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

Bitcoin heerst: marktdominantie piekt, terwijl altcoins kelderen

Ulrich Martin

Hongkong keurt spot Bitcoin en Ethereum ETFs goed

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer