0 C
Amsterdam
17 november 2018
Blockchain Stories
Coinbase Nieuws

Coinbase naar Japan

coinbase in japan

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase komt naar Japan. Het land is na Singapore de tweede plek in Azië waar Coinbase zich gaat huisvesten.

Coinbase heeft plannen

In de aankondiging op maandag bevestigd de beurs uit San Francisco de opening van een kantoor in Japan. Ze gaan nauw samenwerken met de lokale ‘Financial Services Agency’. Zo willen zij er zeker van zijn dat ze binnen de lijntjes blijven.

Japan is logisch

De stap naar Japan is een hele logische voor Coinbase. In Japan is de acceptatie van cryptomunten al verder dan in een hele boel andere grote landen. De opening van het kantoor hing al een tijdje in de lucht. In 2016 werd er voor miljoenen geïnvesteerd in Coinbase door Japanse bedrijven als de Mitsubishi UFJ Financial Group en de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Nao Kitazawa wordt CEO van Coinbase Japan. De oud bankier van Morgan Stanley Japan is ook actief binnen een industrie werkgroep, de Fintech Association, in het land.

Regelgeving

De wetten in het land van de rijzende zon zijn bitcoin en andere cryptocurrency’s goed gezind. Sinds april 2017 worden cryptomunten gezien als legale betaalmethodes. Dit gunstige klimaat zorgt er voor dat grote bedrijven als Yahoo Japan en handelsplatform Monex inzetten op hun eigen cryptobeurs in Japan.

Starten met cryptogeld handelen? Lees onze beginnersgids.

Regelmatig updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

Gerelateerde artikelen

Lopen kleine PoW-coins gevaar?

Robin Heester

Ethereum Classic (ETC) komt naar Coinbase

Robin Heester

US dollar op Bittrex: “Banken leren crypto te vertrouwen”

Robin Heester