Blockchain Stories
Image default
Coinbase Nieuws

Coinbase naar Japan

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase komt naar Japan. Het land is na Singapore de tweede plek in Azië waar Coinbase zich gaat huisvesten.

Coinbase heeft plannen

In de aankondiging op maandag bevestigd de beurs uit San Francisco de opening van een kantoor in Japan. Ze gaan nauw samenwerken met de lokale ‘Financial Services Agency’. Zo willen zij er zeker van zijn dat ze binnen de lijntjes blijven.

Japan is logisch

De stap naar Japan is een hele logische voor Coinbase. In Japan is de acceptatie van cryptomunten al verder dan in een hele boel andere grote landen. De opening van het kantoor hing al een tijdje in de lucht. In 2016 werd er voor miljoenen geïnvesteerd in Coinbase door Japanse bedrijven als de Mitsubishi UFJ Financial Group en de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Nao Kitazawa wordt CEO van Coinbase Japan. De oud bankier van Morgan Stanley Japan is ook actief binnen een industrie werkgroep, de Fintech Association, in het land.

Regelgeving

De wetten in het land van de rijzende zon zijn bitcoin en andere cryptocurrency’s goed gezind. Sinds april 2017 worden cryptomunten gezien als legale betaalmethodes. Dit gunstige klimaat zorgt er voor dat grote bedrijven als Yahoo Japan en handelsplatform Monex inzetten op hun eigen cryptobeurs in Japan.

Starten met cryptogeld handelen? Lees onze beginnersgids.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer