27 september 2022
Blockchain Stories
Coinbase Nieuws

Coinbase naar Japan

coinbase in japan

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase komt naar Japan. Het land is na Singapore de tweede plek in Azië waar Coinbase zich gaat huisvesten.

Coinbase heeft plannen

In de aankondiging op maandag bevestigd de beurs uit San Francisco de opening van een kantoor in Japan. Ze gaan nauw samenwerken met de lokale ‘Financial Services Agency’. Zo willen zij er zeker van zijn dat ze binnen de lijntjes blijven.

Japan is logisch

De stap naar Japan is een hele logische voor Coinbase. In Japan is de acceptatie van cryptomunten al verder dan in een hele boel andere grote landen. De opening van het kantoor hing al een tijdje in de lucht. In 2016 werd er voor miljoenen geïnvesteerd in Coinbase door Japanse bedrijven als de Mitsubishi UFJ Financial Group en de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Nao Kitazawa wordt CEO van Coinbase Japan. De oud bankier van Morgan Stanley Japan is ook actief binnen een industrie werkgroep, de Fintech Association, in het land.

Regelgeving

De wetten in het land van de rijzende zon zijn bitcoin en andere cryptocurrency’s goed gezind. Sinds april 2017 worden cryptomunten gezien als legale betaalmethodes. Dit gunstige klimaat zorgt er voor dat grote bedrijven als Yahoo Japan en handelsplatform Monex inzetten op hun eigen cryptobeurs in Japan.

Starten met cryptogeld handelen? Lees onze beginnersgids.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Zuid-Korea legt 1 miljard won klaar voor blockchaintechnologie

Robin Heester

Amerika maakt jacht op bitcoin prijsmanipulatie

Robin Heester

Fetch.AI ICO haalt $6 miljoen binnen in 10 seconden via Binance

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.