29 juli 2021
Blockchain Stories
Nieuws

GitHub in handen van Microsoft

Microsoft neemt GitHub over voor 7,5 miljard dollar. De overname moet nog worden goedgekeurd door verschillende toezichthouders. Bij groen licht uit die hoek wordt GitHub dit jaar officieel eigendom van Microsoft.

GitHub

GitHub is een platform voor software-ontwikkelaars om computercode te delen. Het platform heeft op dit moment 28 miljoen gebruikers. Ook een hele hoop developers van cryptomunten zijn actief op GitHub. Je kunt op het platform vrijuit de code bekijken van allerlei verschillende projecten. Grote bedrijven als PayPal en Spotify zijn er te vinden. Maar ook de GitHub van bitcoin is een leuke om eens te checken. Je kunt er zelf ook code bijdragen. Microsoft neemt dit hele pakket dus over voor een luttele 6,5 miljard euro. Ter indicatie: EOS, een cryptocurrency die nog officieel gelanceerd moet worden, staat bij CoinMarketCap op een marktwaarde van ruim 12 miljard dollar (!). Lijkt mij op het eerste gezicht een prima deal voor de softwaregigant.

Microsoft

Microsoft laat in hun persbericht weten erg enthousiast te zijn over de overname. Op hun blog laten zij weten dat het platform moet blijven zoals het nu is, maar dan met extra tools. Ontwikkelaars kunnen zelf kiezen wat ze wel en niet gebruiken. De huidige CEO van GitHub, Chris Wanstrath, is vooral erg trotst: “Ik ben trots op wat GitHub en onze community heeft bereikt het afgelopen decennium. De toekomst van softwareontwikkeling is mooi en ik ben enthousiast om daar samen met Microsoft aan bij te dragen.”

Chris Wanstrath, Nat Friedman, Satya Nadella en Amy Hood

 

Cryptocurrency

GitHub was altijd dé plek voor mensen om samen te werken aan hun favoriete cryptocurrency’s. Met een overname als deze is het verstandig om te wachten met het trekken van conclusies. Maar als GitHub niet voldoet wanneer het in handen is van Microsoft dan komt er vanzelf een andere plek voor software-ontwikkelaars om hun code vrijuit te delen. Dat is het mooie van het internet.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Fetch.AI ICO haalt $6 miljoen binnen in 10 seconden via Binance

Robin Heester

Wrapped Bitcoin (WBTC) lanceert op Ethereum

Robin Heester

Bitfinex schrapt $10k minimum, Android-virus wil jouw geld

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.