14 mei 2021
Blockchain Stories
Verslag Waves

Waves Roadshow 2018 in Amsterdam

Waves CEO Sasha Ivanov praat weer eens over blockchains? Ja, alweer.

Na de eerste editie van de Waves Roadshow in New York was Amsterdam de volgende stad waar het team van Waves hun verhaal kwam doen. Amsterdam is de thuishaven van het West-Europese team van Waves. Hieronder vind je een kleine sfeerimpressie van de Waves Roadshow in Amsterdam.

  • De Roadshow van Waves bij Primalbase op drie hoog aan de Van Diemenstraat
    De Roadshow van Waves bij Primalbase op drie hoog aan de Van Diemenstraat

Waves Roadshow 2018 Amsterdam

Tijdens de reeks aan presentaties die het Wavesteam doet dit jaar kwamen zij ook langs in onze hoofdstad. Op dit evenement kwamen tientallen enthousiastelingen af. Duitsers die in Delft studeren, Tukkers en een hele hoop randstedelingen. Onder het genot van een open bar en wat hapjes werd er druk gepraat over zaken die spelen in de cryptowereld. Dit soort bijeenkomsten zijn een goede plek om discussies te voeren en tegelijkertijd een beetje te netwerken.

Sasha Ivanov en Vostok

Sasha Ivanov legt in zijn presentatie nog eens goed uit wat Waves wil doen en wat hun visie op de toekomst is. Het belangrijkste punt: Waves krijgt een broertje genaamd Vostok. Het Vostok platform moet grote bedrijven, overheden en publieke diensten in staat stellen om gebruik te maken van blockchains. Waves is de decentrale oplossing, het Vostok platform moet de oplossing zijn voor mensen die bijvoorbeeld een private blockchain zoeken. Waves en Vostok gaan één ecosysteem vormen. De reden voor deze stap is duidelijk. Sasha: “Het gaat nog decennia duren voordat onze samenleving klaar is om helemaal over te stappen op decentrale blockchains. Met Vostok hoeven we daar niet op te wachten.”

LegalThingsOne

Het andere grote onderdeel van de presentatie bestond uit een praatje van Sven Stam. Als Chief Technology Officer van LegalThingsOne is hij verantwoordelijk voor de technologie achter hun diensten. De presentatie van Stam sluit goed aan op wat Vostok wil doen. Het bedrijf is al enige tijd bezig met het opzetten van verschillende private blockchains voor allerlei soorten instanties. Zo helpen zij bedrijven helpen met het nakomen van de nieuwe GDPR-regels, maar bieden zij ook een blockchainoplossing aan voor afvalvervoer in de EU. Deze blockchainoplossingen maken regelmatig gebruik van de blockchain van Waves.

Meet-ups zijn de moeite waard

Cryptocurrency meet-ups zijn leuk om zelf aan deel te nemen. Deze was dan toevallig in Amsterdam en georganiseerd door Waves, maar er worden in ons land een hele hoop bijeenkomsten gehouden. En de meeste zijn nog gratis ook. Een goed excuus om een drankje te doen met mensen die ook geïnteresseerd zijn in cryptocurrency.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Hogeweg, ondernemer op het Waves Platform

Robin Heester

Bitcoin Wednesday Augustus 2018: Magische kubus

Robin Heester

Waves Wallet Review voor Android en iOS

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.