28 maart 2024
Blockchain Stories
Nieuws

MyEtherWallet-gebruikers opgelet: Hola gehackt

mew hack hola

Iedereen die MyEtherWallet (MEW) gebruik in combinatie met de chrome plug-in Hola wordt dringend verzocht een nieuw adres aan te maken. MEW wordt gebruikt om ethers en andere ERC20-tokens eenvoudig en relatief veilig op te slaan.

Hola hack

De Hola plug-in is een VPN die populair is onder gebruikers van Google Chrome. Een derde partij had vijf uur lang toegang tot de gratis applicatie en kon op deze manier jouw activiteit op MEW volgen. Iedereen die in deze tijd de wallet heeft gebruikt loopt nu dus een (groot) risico. De mensen achter Hola hebben eerder toegegeven dat ze hun applicatie hebben gebruikt om een groot botnetwerk te creeëren, dus een hele fijne app is het sowieso al (niet) meer.

Nieuw adres maken

Je kunt simpel en snel een nieuw adres maken op de website van MyEtherWallet. Voor de zekerheid is het handig om dit of in een andere browser te doen of Hola te deïnstalleren.


Als je het nieuwe adres hebt gemaakt is het zaak jouw tokens zo snel mogelijk te verplaatsen naar de ‘veilige’ wallet. Gebruikers van MEW die Hola niet gebruiken hoeven zich niet druk te maken.

Wallets veilig gebruiken met MetaMask

Een aanrader om jezelf te beschermen tegen dit soort zaken is de plug-in MetaMask. Deze extensie voor Chrome-gebruikers biedt een extra zekerheidje tegen dit soort fouten van een andere derde partij.

Hulp nodig bij het opzetten van een nieuw adres? We helpen je graag in onze Telegram.

Gerelateerde artikelen

OTC Bitcoin handel bij Bittrex

Robin Heester

Bithumb opnieuw gehacked, miljoenen EOS en XRP gestolen

Arnold Hubach

Ook de Filippijnen blokkeren Binance-beurs

Thanh Lanh Tran