Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Euro (EURS) als stablecoin: een nieuwe cryptocurrency

Stasis heeft een nieuwe digitale munt gelanceerd die gekoppeld is aan de euro: EURS. Het bedrijf komt, niet geheel verrassend, uit Malta. Malta is een erg populair land voor bedrijven die willen ondernemen in de cryptospace.

Lancering EURS

De EURS is één op één gekoppeld aan de euro. De release vond plaats in de Kamer van Koophandel van Malta. Op die plek maakte Josep Muscat, minister-president van Malta, niet zo lang geleden de nieuwe wetten rondom cryptocurrency bekend. Stasis is één van de vele blockchains die gebruikers in staat wil stellen investeerders alle financiële bezittingen te tokeniseren. EURS zijn te koop bij DSX uit Londen. Volgens Stasis komen er meer cryptobeurzen aan, maar dat is nog even afwachten.

Stasis CEO Gregory Klumov

Tegenover CCN verteld de oprichter en CEO van Stasis, Gregory Klumov, over de ‘nieuwe’ munt. Volgens hem is er veel behoefte aan dit soort ‘stablecoins’: ”Veel traditionele investeerders hebben interesse getoond. Zij willen transparantie en veiligheid. Ook zijn er mensen die stabiliteit in hun portfolio zoeken.” Voor alleen stabiliteit kun je ook gewoon naar ‘echte’ euro’s overstappen, ook daar heeft Klumov over nagedacht: ”Investeerders die meedoen aan ICO’s kunnen niet direct geld overmaken met het oude bankensysteem. Je kan niet direct transacties uitvoeren.” Ook benadrukt de ondernemer dat al hun EURS gedekt zijn door hetzelfde aantal euro’s.

Eurocoin als stablecoin

Stasis zal zeker niet de enige zijn die probeert de dominante eurocoin in handen te hebben. Zo heeft Binance ook aangegeven aan de slag te gaan met het verhandelen van cryptomunten met behulp van euro’s. En het is makkelijk voor te stellen dat ook andere partijen een tegenhanger van EURS gaan lanceren. ‘Stablecoins’ zijn vrij populair in de handel van cryptovaluta. De allergrootste is USDT. Tether staat op dit moment zelfs in de top tien van alle cryptomunten qua totale marktcapaciteit.

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer