Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Opera komt met ingebouwde cryptowallet

De Opera browser komt vandaag met leuk nieuws: ze integreren een cryptowallet in hun browser. In een besloten beta voor Android kun je nu al gebruik maken van de wallet. De portemonnee voor cryptomunten ondersteunt decentrale applicaties (dApps) gebouwd op Ethereum. Tijdens het surfen met de browser kun je nu dus gebruikmaken van de functionaliteiten van de cryptowereld.

Web 3.0

Volgens Opera zijn steeds meer en meer ontwikkelaars geïnteresseerd in het bouwen van applicaties die gebruik maken van cryptomunten en decentrale netwerken. Met de ingebouwde wallet wil het team achter de browser dit een stuk makkelijker maken. Opera is een grote browser, maar komt qua populariteit niet in de buurt bij grote spelers als Mozilla, Safari en Google Chrome. Ze zijn nu wel de eerste browser die zelf een ingebouwde cryptowallet aanbieden. Op deze manier willen ze een voorsprong pakken en gebruikers kennis laten maken met ‘Web 3.0’, waar cryptovaluta en blockchains een grote rol gaan spelen.

Ethereum en Opera

De ontwikkelaars van de browser hebben gekozen om als eerste het netwerk van Ethereum te ondersteunen. De reden? Het heeft volgens Charles Hamel, productmanager van Opera, de meest actieve community op het gebied van applicaties. Gebruikers kunnen met de ingebouwde portemonnee makkelijk gebruik maken van de dApps die worden aangeboden. De decentrale applicaties worden op dit moment nog niet veel gebruikt, maar mocht dat in de toekomst wel zo zijn dan is Opera er in ieder geval klaar voor.

De mogelijkheden

Meer opties en mogelijkheden is voor een ontwikkelaar natuurlijk nooit een slecht iets. Wie weet waar we over twee of drie jaar staan met betrekking tot dApps. Het is nu wel al mogelijk om met je webshop ethers (ETH) te accepteren. Verkopers die ‘Coinbase Commerce’ hebben aangezet bieden gebruikers helemaal een makkelijke ervaring, met een paar klikken kun je dan betalen met jouw crypto’s. Gebruikers kunnen nu dus direct met hun ETH gebruiken om te betalen op websites die dit ondersteunen. De browser regelt de transacties. Hamel laat weten dat er ook plannen zijn om meer cryptovaluta te gaan accepteren.  Met ERC20-tokens is er nog veel meer mogelijk, als het tokeniseren van de samenleving doorzet gaan we daar nog veel gebruik van maken.

Vragen of opmerkingen? Kom eens langs op ons Telegramkanaal en praat mee.

 

 

Gerelateerde artikelen

BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens

Thanh Lanh Tran

Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers

Marijn van Leeuwen

Potentiële stijging voor Dogecoin koers: Bullish trends

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer