Blockchain Stories
Universa partnerships: Alfa-Bank, EY en meer
Altcoin Partner Universa

Universa partnerships: Alfa-Bank, EY en meer

Vorige week hebben we het gehad over Universa en de eigenschappen waarmee het zich onderscheid van andere gangbare blockchains. In dit artikel gaan we in op de verschillende samenwerkingen van de Universa Foundation. De focus op de Business-to-Business en de Busines-to-Government markten zie je hier heel duidelijk terug. Universa Partnerships lopen erg uiteen, maar hebben dus de Universa Blockchain als middelpunt.

Disclaimer: Universa is een sponsor van Blockchain Stories.

Alfa-Bank

In een vroeg stadium van de ontwikkeling van het platform was al bekend dat Alfa-Bank zich gaat toespitsen op het gebruik van de Universa Blockchain. Met 23.000 werknemers is dit één van de grootste Russiche banken op het gebied van leningen en kredieten. Met ongeveer 381.600 zakelijke klanten en 14.2 miljoen particulieren heeft Alfa-Bank een enorm bereik.

Alfa-Bank heeft een test gedaan op de Universa Blockhain en de test bevestigde dat het 20.000 transacties per seconde kan verwerken. De bank is aan het kijken om een betalingssysteem op de Universa Blockchain te bouwen. Hierbij dient wel vermeld te worden dat Alfa-Bank meerdere platformen heeft getest om te kijken hoe haar wensen kunnen worden geïmplementeerd in een MVP, een Minimum Viable Product. Dit is een vroege versie van een product, waarmee bepaald wordt of dat product rendabel is. Een MVP is als het ware een hele vroege testversie.

Blockchain.aero

Universa is ook onderdeel van een samenwerkingsverband dat zich richt op stedelijk transport door de lucht. Op de site van Blockchain.aero is te zien dat het hier gaat om helikopters, drones en privéjets. Afgezien van de verwerking van betalingen, dat niets nieuws is voor een blockchainplatform, zijn er veel andere aspecten waar Universa waarde aan toe gaat voegen. Aangezien Blockchain.aero elk aspect van de vlucht naar de blockchain wil overbrengen (apparaatinteractie en technische parameters van het voertuig) past dit perfect in het straatje van het tokeniseren van de samenleving. Deze feature van de Universa Blockchain komt met dit project dus direct in praktijk! Denk bij het tokeniseren ook aan de batterijlading, sensorgegevens, afgelegde afstand en zelfs slijtage van bepaalde voertuigcomponenten die realtime kunnen worden gevolgd en beheerd op de blockchain. Dit klinkt misschien heel erg futuristisch, maar dat maakt het juist leuk.

Blockchain.aero Universa

ChildTech

ChildTech is een Russische instelling die bezig is om innovatieve technologieën in een openbaar belang te integreren. Denk hierbij aan het zoeken naar vermiste kinderen, het voorkomen van gevaarlijke situaties en het ontwikkelen van een systeem voor kindergezondheidszorg. Ook hier komt tokeniseren weer om de hoek kijken. De bedoeling is om een alarmsysteem op het Universa Blockchain te maken dat de zoektocht naar vermiste kinderen vereenvoudigd.

Ernst & Young

Ernst & Young (EY) Rusland en het Universa Blockchain Platform kwamen eerder in 2018 in Davos tot een strategische samenwerking. De twee bedrijven zullen samenwerken bij de implementatie en promotie van blockchain-gebaseerde producten. Deze producten zijn gericht op het bieden van oplossingen voor verschillende sectoren en besturen. Hier gaat het dus voornamelijk over het opstellen van contracten en implementeren van blockchain in nieuwe casussen. Hiermee neemt E&Y op een professionele manier het werk van Alexander Borodich en zijn team uit handen en kan Universa zich tijdens de eventuele grote adoptie blijven focussen op de technologie.

Lanit

Lanit is een van de drie grote IT holdings uit Rusland. Ze zijn bezig om een nieuwe afdeling waarin blockchain centraal staat op te zetten: de Digital Transformation Group (DTG). Het plan is om in deze nieuwe structuur minstens 100 miljoen roebel ($ 1,73 miljoen) te beleggen. Zij houden zich bezig met veel verschillende onderdelen van IT: het beheren van systemen, databases en websites maar ook de telecommunicatie. Het Universa Blockchain platform wordt de eerste partner van de Digital Transformation Group. De DTG houdt zich bezig met het opzetten van nieuwe businessmodellen en gaat test doen voor blockchain gebaseerde projecten, distributed ledgers en digitale platformen.

Novotrans

Novotrans is een van de grootste gebruikers van het gemeenschappelijke spoorwegennetwerk. Het distributiebedrijf gaat haar businessprocessen naar het Universa Blockchain protocol verplaatsen. Binnen deze digitalisering valt ook het bijhouden van stand-bytijden van wagons. Verder kun je ook denken aan de vervanging van (reserve)onderdelen die worden bijgehouden in de blockchain. Daarnaast zal de Universa Blockchain ook worden gebruikt voor de communicatie bínnen Novotrans zelf, met name in de documentverificatie en -opslag.

RACIB

RACIB is de Russian Association of Cryptocurrency and Blockchain. Zij gaat de Universa Blockchain gebruiken voor het CryptoPark dat in Stupino wordt opgezet. Hier zullen speciale voorzieningen worden opgezet om de wereldwijde crypto-industrie op mondiaal vlak te vergroten. Elk bedrijf uit de wereld kan zich hierbij aansluiten en inwoner worden. Je krijgt dan de online status van Individual Crypto Entrereneur (ICE). Binnen het Cryptopark wordt geëxperimenteerd met een belastingsysteem in de vorm van een 5%-smart-tax. Deze tax wordt gebruikt om de infrastructuur binnen het park te gebruiken door de gedecentraliseerde community. Deze vijf procent wordt verdeelt in de categorieën life, eten, gezondheid, transport en het platform, met hierin voor elke sector 1%. Zie hiervoor ook het officiële Medium artikel.

ICO’s

Waar dat nu nagenoeg alle coins op een ERC-20 contract zijn gebaseerd, heeft Universa de URC standaard ontwikkeld. Hiermee kun je dus zelf coins maken die binnen de blockchain van Universa draaien. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om deze ERC-20 contracten te verplaatsen naar de URC standaarden. Enkele voorbeelden van ICO’s zijn:

Smartgold – ‘Blockchain asset based on the real gold mining. 1 SGT is equal to 1 gram of gold of 999,95 sample. Investment income fixed in the contract price. Gold standard of cryptocurrencies!’

UnicornGo – ‘UnicornGO is a cryptocollection game featuring advanced graphics and elements of full-scale gameplay. It also supports geolocation assets and augmented and virtual reality. The game is based on Ethereum and Universa and has its own currency — CANDYCOIN.’

Universa partnerships en samenwerkingen

Zoals je kunt lezen zijn er legio aan mogelijkheden om de Universa Blockchain voor te gebruiken. Misschien voelt het zelfs een beetje alsof er geen touw aan vast is te knopen. Banken, transportbedrijven, IT gerelateerde toepassingen maar ook ICO’s en experimenten waar Universa bij betrokken is. Maar deze grote verscheidenheid is juist de stille kracht van het platform. Deze Universa partnerships zijn strategisch doordacht en getuigen mijn inziens van een sterke visie.

In de praktijk

Door de samenwerking met EY kunnen de contracten met al deze verschillende markten eenvoudig worden gedupliceerd. Dit betekent dat nagenoeg elke nieuwe toepassing die wordt aangedragen, nog sneller kan worden aangenomen en gekoppeld aan de blockchain. Zo kan de toepassing met Alfa-Bank ook worden ingevoegd naar de wensen van bijvoorbeeld ING (waar al contact mee is geweest).

De toekomst

Er zijn ook nog een hele hoop industrieën die (nog) niet zijn aangeboord door het team achter Universa. Maar de plannen liggen er wel, zoals te lezen is in een Mediumpost:

“In Moscow we continue working on the pipeline of our current projects, gradually completing the contract finalization phase, which will allow us to publicly announce what we have done so far.

For now here is a list of cases still in the works

  • Blockchain as a Service for a telecom operator
  • Decentralized production using blockchain technology
  • Currency sales and purchasing using distributed ledgers technology
  • Land register management automation
  • Electronic medical records
  • Organizing a transparent system for electric energy metering
  • Creating a platform for socially active population
  • Creating a “technical vehicle passport” for a logistics company

If you know someone in need of these or similar cases, please let us know.”

Zaadjes planten

Zoals je kunt zien lopen er her en der leads naar nieuwe use cases. Wat er nu gebeurt is het planten van heel veel verschillende zaadjes. Over een paar jaar kunnen hier de vruchten van worden geplukt. Doordat er voor nieuwe potentiële projecten al heel veel voorwerk is gedaan kan dit met duplicatie heel snel worden geïmplementeerd. Hierdoor zal de welbekende adoptie van blockchain (en dus Universa) met grote stappen vooruit zal gaan. Zodra de eerste lichting van deze partners haar intrede op het platform heeft gedaan, zal het exponentieel gaan met het gebruik van de soortgelijke use cases.

Gerelateerde berichten

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt

Scott

De impact van stijgende shortposities op de koers van ADA

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu