0 C
Amsterdam
17 november 2018
Blockchain Stories
  • Home
  • Nieuws
  • Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay
Litecoin Nieuws

Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay

Litecoin koopt aandeel in bank door hulp van TokenPay

De Litecoin (LTC) Foundation heeft 9,9 procent van de aandelen van WEG Bank AG in handen. Dit bedrijf heeft een banklicentie in Duitsland. Deze deal is de uitkomst van een strategische samenwerking van LTC en Tokenpay (TPAY).

TokenPay en Litecoin

TokenPay heeft hun aandeel in WEG Bank AG overgegdragen aan de Litecoin Foundation in ruil voor hulp van de stichting. TPAY krijgt hulp bij het bouwen van hun blockchain, bij marketing en op logistiek vlak. Deze samenwerking moet het team achter TokenPay helpen om hun cryptomunt te verbeteren. Daarnaast komt de kennis op het gebied van bedrijfskunde ook van pas voor de ontwikkelaars van TPAY.

Plannen van TokenPay

De Litecoin Foundation gaat onder andere de helpende hand bieden bij het verbetere van de eFin decentralized exchange (DEX). De token op deze beurs is, niet geheel verrassend, de eFin-token. Ook de developers van de protocollen die moeten helpen bij snellere transacties worden ondersteund vanuit de stichting achter LTC. TokenPay heeft nog de mogelijkheid om de overige aandelen van de Duitse bank te kopen, maar dat is voorlopig nog niet het geval.

Banken en cryptovaluta

De samenwerking tussen TPAY, LTC en WEG Bank AG is een opmerkelijke te noemen. Allereerst is LTC en TPAY een samenwerking die ik niet zag aankomen. Daarnaast is het opmerkelijk dat een bedrijf met een banklicentie in zee gaat met verschillende cryptovaluta. De WEG Bank is daarin echter niet uniek in eigen land. De solarisBank is bijvoorbeeld van plan om blockchainbedrijven te helpen. Daar tegenover staat weer de directeur van de bank voor centrale banken die op zijn zachtst gezegd géén fan is van cryptomunten.

Regelmatig updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

Gerelateerde artikelen

Cryptomunten lenen voor mensen met Binance Coins

Robin Heester

Coinbase voegt BAT toe aan platform

Jordy Schreuder

Duitse solarisBank gaat cryptobedrijven helpen

Robin Heester