Blockchain Stories
Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay
Litecoin Nieuws

Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Litecoin (LTC) Foundation heeft 9,9 procent van de aandelen van WEG Bank AG in handen. Dit bedrijf heeft een banklicentie in Duitsland. Deze deal is de uitkomst van een strategische samenwerking van LTC en Tokenpay (TPAY).

TokenPay en Litecoin

TokenPay heeft hun aandeel in WEG Bank AG overgegdragen aan de Litecoin Foundation in ruil voor hulp van de stichting. TPAY krijgt hulp bij het bouwen van hun blockchain, bij marketing en op logistiek vlak. Deze samenwerking moet het team achter TokenPay helpen om hun cryptomunt te verbeteren. Daarnaast komt de kennis op het gebied van bedrijfskunde ook van pas voor de ontwikkelaars van TPAY.

Plannen van TokenPay

De Litecoin Foundation gaat onder andere de helpende hand bieden bij het verbetere van de eFin decentralized exchange (DEX). De token op deze beurs is, niet geheel verrassend, de eFin-token. Ook de developers van de protocollen die moeten helpen bij snellere transacties worden ondersteund vanuit de stichting achter LTC. TokenPay heeft nog de mogelijkheid om de overige aandelen van de Duitse bank te kopen, maar dat is voorlopig nog niet het geval.

Banken en cryptovaluta

De samenwerking tussen TPAY, LTC en WEG Bank AG is een opmerkelijke te noemen. Allereerst is LTC en TPAY een samenwerking die ik niet zag aankomen. Daarnaast is het opmerkelijk dat een bedrijf met een banklicentie in zee gaat met verschillende cryptovaluta. De WEG Bank is daarin echter niet uniek in eigen land. De solarisBank is bijvoorbeeld van plan om blockchainbedrijven te helpen. Daar tegenover staat weer de directeur van de bank voor centrale banken die op zijn zachtst gezegd géén fan is van cryptomunten.

Gerelateerde berichten

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu