Blockchain Stories
Image default
Coinbase Gerucht Nieuws

UPDATE: Coinbase krijgt nog GEEN toestemming van SEC voor security tokens

Cryptobeurs Coinbase heeft toestemming gekregen van de ‘U.S. Securities and Exchange Commission’ (SEC) om drie bedrijven over te nemen waardoor ze security tokens mogen aanbieden.

Update: Coinbase krabbelt terug. Het bedrijf geeft aan dat het nog een lange weg te gaan heeft om aan alle regels te voldoen om security tokens te mogen verhandelen. Zelfs na overname van drie belangrijke partijen. Maureen Shanahan, verantwoordelijk voor de communicatie van Coinbase, geeft aan dat ze er wel mee bezig zijn: “De overname van de bedrijven is goedgekeurd. Dat betekent dat we op termijn op blockchain gebaseerde security tokens mogen verhandelen.” Maar dat mag dus niet per direct en zal nog wel even duren. 

Security token

Een ‘security’ is een effect, dat kan onder andere een aandeel of obligatie zijn. Door middel van een security token kun je deze verhandelen met behulp van een blockchain. Je geeft dan een token op het netwerk de waarde van bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf. Wanneer de regels duidelijk zijn dan zou Coinbase met deze regels wel eens alle coins die uit een ICO komen mogen aanbieden. Dat zijn er nogal wat…

Banklicentie

Het krijgen van zaken als een banklicentie zijn niet gemakkelijk. Het kost vaak jaren aan lobbyen om het voor elkaar te krijgen. Wat je als bedrijf echter ook kunt doen is bedrijven opkopen die de juiste rechten al hebben. En dat laatste doet Coinbase. De Amerikanen kopen Keystone Capital, Venovate Marketplace en Digital Wealth op. Deze bedrijven en hun licenties worden geïntegreerd binnen Coinbase. Zo kunnen ze in één klap voor bank, aandelenbeurs en meer gaan spelen.

Weg vrij voor XRP

De token van Ripple (XRP) is een cryptomunt die al enige tijd genoemd wordt als mogelijke kandidaat om door Coinbase te worden aangeboden. Er is alleen één probleem: XRP zou wel eens een security token kunnen zijn volgens de huidige regelgeving. Met de overnames van de eerder genoemde drie partijen zou Coinbase in staat moeten zijn deze nu wel aan te bieden, zonder eventuele problemen.

Coinbase en andere cryptomunten

Vorige week maakte Coinbase bekend dat ze ook aan het kijken zijn naar de mogelijkheden voor het aanbieden van Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en 0x (ZRX). Naast de mogelijke security tokens wordt er ook nog altijd gewerkt aan support voor ERC20-tokens door de Amerikaanse cryptobeurs. Vorige maand werd Ethereum Classic al toegevoegd aan het grootste cryptopaltform van de VS.

Maak via deze link een account aan bij Coinbase en ontvang 10% extra bij je eerste storting van 80 euro. Blockchain Stories ontvangt dan ook een extraatje.

Bron: CCN
Foto: Flickr

 

Gerelateerde artikelen

MiCA regelgeving opent deuren voor crypto bij grote Europese banken

Thanh Lanh Tran

Exchange Woo X lanceert eerste T-Bill token voor particuliere beleggers

Marijn van Leeuwen

X Payments stap verder als volledig financieel ecosysteem

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer