20 oktober 2021
Blockchain Stories
Blog

PepChain: fokken en spelen met CryptoPepes

PepChain CryptoPepes Pepe

Cryptovaluta gaan de wereld veranderen. Voor de één is bitcoin de heilige graal, de ander ziet ook mogelijkheden voor andere blockchains. De banken verslaan, een andere manier van leven voor iedereen door middel van cryptomunten. Mooie ideeën natuurlijk. Maar ergens tussen al het geschreeuw van zelfbenoemde wereldverbeteraars en grote technologische ontwikkelingen is er ook ruimte voor wat rustigere onderwerpen. Een hele andere tak van sport dan het omverwerpen van de huidige status quo: spelletjes op een blockchain.

CryptoKitties en Rare Pepe als inspiratie

Als je een beetje thuis bent op het internet schieten er gelijk twee eerdere concept door je hoofd als je kijkt naar CryptoPepes: CryptoKitties en Rare Pepes. Het spel is dan ook een soort van samenvoeging van beide concepten. CryptoKitties was het eerste grote spel als decentrale applicatie, je kunt daar katten kopen, verkopen en fokken op de Ethereum chain. Rare Pepes zijn unieke ruilkaarten, ook verhandeld en beschikbaar op een blockchain. Een van de ontwikkelaars van het spel is Mick de Graaf: “CryptoKitties was super leuk, daar is het idee vandaan gekomen. Een teammaat zei: ‘dit moeten we met Pepes gaan doen.’ Rare Pepes zijn kunst, ik heb er een paar. Niet hele bijzondere, maar misschien kan ik ze ooit nog verpatsen. We wilde gewoon iets leuks bouwen, de nadelen van CryptoKitties oplossen.”

Rare Pepe Cryptokitties
Links: Rare Pepe ruilkaart. Rechts: CryptoKitty,

CryptoPepes

Er duiken steeds meer games op die gebruik maken van blockchains. CryptoPepes is één van deze spellen. De basis zijn de Pepes. Pepe is al een behoorlijk lange tijd een meme op het internet. Op de PepChain heeft elke Pepe honderden unieke eigenschappen, deze zitten verankert in hun genen.

Je eigen Pepe
Je eigen Pepe

Verbeter de wereld, mine een Pepe

De eerste generatie Pepes, generatie 0, kunnen 90 dagen lang gemined worden door middel van Proof-of-Work. Met behulp van je GPU kun je de Pepes verdienen tijdens deze ‘CryptoPepes Rat Race’. Na de eerste drie maanden verhuist het spel naar zijn eigen blockchain. Volgens De Graaf  is blijven hangen op de chain van Ethereum geen optie: “We wilde de game al eerder lanceren, maar bepaalde acties waren veel te duur. Als je twee Pepes wilde laten paren was je zomaar tien, twintig dollar kwijt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.” Mede daarom is besloten om over te stappen naar een eigen chain na de CryptoPepes Rat Race periode.

PepChain

Eenmaal op de eigen PepChain gaat het spel pas echt beginnen. Er is nog geen harde release date, deze zal een paar dagen van te voren worden aangekondigd. Bij release heb je toegang tot de marktplaats, breeding en gevechten. Op de marktplaats kun je zoals verwacht handel drijven. Bij het onderdeel breeding kun je jouw Pepes laten fokken. De genen van beide ouders worden in de mix gegooid en dan komt er uiteindelijk een nieuw kleine Pepetje uit. De Graaf: “Waarschijnlijk ontstaan er veel betere Pepes na het fokken, die eerste 1000 zijn ook willekeurig. Je kiest twee ouders, net als bij mensen weet je niet precies wat er uit gaat komen. Je kunt van te voren niet bepalen welke kleur ogen iemand krijgt.” Last but not least is er nog het vechten. Daar kun je turn-based (a la Pokémon) de strijd aangaan met andere spelers. Je kunt cryptomunten inzetten, the winner takes it all. De PEP-token is de cryptomunt die gebruikt wordt op deze blockchain. Voor alle acties op het netwerk heb je PEP-tokens nodig.

CryptoPepe Marketplace
CryptoPepe Marketplace

PepChain platform

Bij de release is het dus mogelijk om je Pepes te verkopen, te laten fokken en met ze te vechten. Maar dat is pas het begin volgens De Graaf: “Ik hoop dat ook andere spellen ontwikkelaars gaan bouwen op onze chain.” Zelf heeft het ontwikkelteam ook nog zat ideeën: racen of schaken als activiteit voor de Pepes bijvoorbeeld. Het moet makkelijk worden om meerdere blockchains te gebruiken: ”Hopelijk kunnen we na de release verder bouwen. Zo zijn we aan het kijken naar ondersteuning van meerdere chains. misschien kunnen we op termijn wel mensen inhuren om mee te helpen.”

Meer weten? Kom eens langs bij ons op Telegram.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Crypto Telegram, een zegen of een vloek?

Arnold Hubach

Onzichtbare en onmisbare ‘market makers’ van cryptoland

Arnold Hubach

Technische Analyse: Daily Pivot Points

Martijn
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.