Blockchain Stories
Image default
Blog Nieuws

Uitlevering Do Kwon aan Zuid-Korea geannuleerd door Montenegro

De uitlevering van Do Kwon aan Zuid-Korea gaat nog langer duren dan verwacht. Dit komt door het Montenegrijnse Hooggerechtshof. Tijdens deze onverwachte wending blijkt dat de oprichter van Terraform Labs toch niet uitgeleverd zal worden. 

Na de uitspraak van het Hof van Beroep heeft het Hooggerechtshof toch besloten de zaak nog een keer te bekijken. Volgens de stukken uit het Montenegrijnse dagblad Pobjeda zal de zaak voor een nieuwe beslissing terugkeren naar het Hooggerechtshof in de hoofstad van Montenegro, Podgorica. 

De uitlevering van Do Kwon nietig verklaard

Vijf rechters van het Hooggerechtshof van Montenegro hebben de uitlevering van Do Kown aan Zuid-Korea nietig verklaard. Dit gaat compleet in tegen de uitspraak van het Hof van Beroep dat vorige maand draagkracht had gevonden om prioriteit te geven aan de uitlevering aan Zuid-Korea. 

Onder leiding van rechter Milenko Seka Žižić heeft het Hooggerechtshof van Montenegro besloten dat alleen de rechtbanken het recht hebben om te besluiten of er aan de uitleveringsvereisten is voldaan. 

De uitspraak van het Hooggerechtshof kwam direct nadat het bureau van de Openbaar Aanklager de goedgekeurde uitlevering van Do Kwon illegaal noemde. Dit betekent dat het nog wel even zal duren voordat Zuid-Korea het gezicht van Do Kwon weer zal zien. 

De uitspraak van het Hooggerechtshof

Het Hooggerechtshof van Montenegro heeft de volgende uitspraak gedaan over de situatie: “In een situatie waarin het gaat om concurrerende verzoeken van twee staten om de uitlevering van dezelfde persoon, en niet om een ​​conflict van verzoeken om de uitlevering van dezelfde persoon, zoals vastgesteld door de lagere rechtbanken, is het de plicht van de rechtbank om vast te stellen, in overeenstemming met zijn bevoegdheden, of aan de wettelijke voorwaarden voor uitlevering is voldaan door de verdachte met betrekking tot elk verzoek afzonderlijk, waarna de bevoegde minister, en niet de rechtbank, beslist over de toestemming en de volgorde van voorrang van de uitlevering.”

Het Montenegrijnse Ministerie van Justitie bepaald de uitspraak

Het lot van Do Kwon ligt op het moment in handen van het Montenegrijnse Ministerie van Justitie. Ze zeggen dat de uitspraak van het Hooggerechtshof de juistheid van haar juridische positie in de zaak van Do Kwon opnieuw bevestigde: “minister van Justitie, Andrej Milović, is de enige partij met wettelijke bevoegdheid om te beslissen wanneer iemand uitgeleverd wordt. 

Milović neigde eerder naar uitlevering naar de VS. Hier krijgt Kwon een langere gevangenisstraf als hij schuldig bevonden wordt. Montenegro blijft nadenken over de uitlevering van Do Kwon, terwijl de VS en Zuid-Korea om zijn uitlevering blijven vragen. 

Gerelateerde artikelen

EigenLayer kondigt token lancering en airdrop voor de crypto community aan

Wanisha Balak

Stripe hervat crypto-betalingen met stablecoin-integratie

Wanisha Balak

Baandbrekend: Ethereum bereikt historische mijlpaal met 1 Miljoen Validators!

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer