Blockchain Stories
Image default
Technische Analyse

Meer bearish actie na bearish candlesticks voor Bitcoin koers?

Op de de 3 dagen grafiek (Figuur 1) is te zien dat de laatste candlesticks (nummer 1 en 2 ) bearish candlesticks zijn. Het is een shooting star en een bearish engulfing candlestick. Beide suggereren meer rood voor de bitcoin koers. In de huidige candlestick zien we dat de koers de $69.000 afwijst en daarmee blijven de bears de controle houden. Mochten ze de $69.000 tot steun weten te maken dan kunnen we meer bullish zijn. De koers blijft al tijdje bewegen in de het gele evenwichtpatroon en de kans is groot dat het in ieder geval de onderkant opzoekt vanwege de bearish candlesticks. 

De echte actie komt pas als het gele evenwichtpatroon uitbreekt. De technische target onder de koers ligt op $46.800, maar voordat de koers daar komt zit er een sterke support in de groene rechthoek op $50.000-$52.000. Daarboven moeten de bears de $58.000 – $60.000 nog zien te breken. Dat is wellicht een realistischere target dan lager, omdat we in de afgelopen 12 maanden vaak maar ongeveer 20% daalden bij correcties.

Bij een uitbraak naar boven kunnen we kijken naar een target van ongeveer $85.000. Hoe dan ook is het even wachten tot een uitbraak en dit kan makkelijk nog een paar weken zijwaarts gaan voordat we een uitbraak krijgen. 

Deze analyse is speciaal gemaakt door John Van Meer voor Blockchainstories.com. Bekijk ook Debitcoinconsultant.nl

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers begint opnieuw te dalen: Kunnen de bulls de € 59.000 vasthouden?

Marijn van Leeuwen

Bullish! Bitcoin koers pakt hoogste maandelijkse sluit OOIT!

Thanh Lanh Tran

Bitcoin koers is strijd tussen bears en bulls om de $69.000

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer