Blockchain Stories
Universa Partnerships: Lukrake samenwerkingen of een lange termijn visie?
Altcoin Cryptocurrency Partner Universa

Universa Partnerships: Lukrake samenwerkingen of een lange termijn visie?

Vorige week hebben we een flink aantal partners van de Universa Blockchain besproken en uitgelegd op welke manier er gebruikt gaat worden gemaakt van de platformen die Universa ontwikkeld. Maar er zijn nog meer samenwerkingen, deze bespreken we in dit artikel. Mocht je het artikel van vorige week hebben gemist, dan is dat hier terug te lezen.

Disclaimer: Universa is één van de partners van Blockchain Stories.

urockets.com

Alexander Borodich heeft aangekondigd dat er een aanmeldingsprocedure komt voor start-ups die blockchain willen toepassen en mee willen doen aan een accelerator. Het gebruik van de Universa Blockchain staat centraal in deze denktank die wordt geleid door Yellowrockets. Tijdens dit businessprogramma zullen de start-ups deskundig advies ontvangen en ook toegang tot de Universa Blockchain krijgen. Deze accelerator bestaat uit drie verschillende fasen. Eerst kunnen alle start-ups zich tot en met 10 november aanmelden om mee te doen in de procedure. Vervolgens worden alle plannen van deze start-ups gepitcht op de PreCamp die wordt gehouden op de BAZAAR Tech in november. En vanuit deze bijeenkomst worden de beste blockchain startups gekozen en worden ze vervolgens betrokken en toegepast in deze Corporate Acceleration Programmes for big businesses in search of solutions.

IOB

De volgende partner van Universa is IOB LLC. Dit is een beleggingsfonds dat investeert in start-ups, met een focus op gereguleerde financiën, de juridische en boekhoudkundige sector en ontwikkelaars van dApps. IOB staat voor Internet of Bi (wat Chinees is voor geld). Ze omschrijven het ook wel als: ‘We invest in a variety of companies that will be in the center of the blockchain revolution.’ Het doel is om met IOB een nieuwe generatie financiële-blockchain-standaard te ontwikkelen die gebaseerd is op de Universa Blockchain. Deze infrastructuur wordt dan aangeboden aan de bovengenoemde doelgroepen. Zie dit medium-artikel voor meer informatie en toekomstplannen van IOB.

Smart City en Money

Universa is ook betrokken bij veel ‘Smart Projects’. Denk aan de Smart City die in Maleisië wordt opgericht. Verder richt Borodich zich ook op Indonesië en de Filipijnen. Deze Zuid-Oost Aziatische markt is een half miljard (voornamelijk Engelssprekende) groep mensen die niet worden gereguleerd zoals dat in China gebeurt. Verder is er in deze markt nog geen concurrentie en dat maakt deze locaties uiterst geschikt om deze Smart Projects op te starten en innovatie toe te passen. Maar wat houdt zoiets eigenlijk in?

Laten we beginnen met het voorbeeld van Maleisië. Er is een overeenstemming gesloten met het ministerie van handel om een pilot project te starten met minimaal 2,5 miljoen mensen die hieraan mee zullen doen, maar er wordt ook over 6 miljoen mensen gesproken. Het betreft de start van ’smart money pilot ’ wat inhoud dat er met bepaalde digitale coupons (gebaseerd op de Universa Blockchain) basisbehoeften kunnen worden gekocht. Met deze coupons is het tegelijkertijd onmogelijk om alcohol en sigaretten te kopen. Verder wordt er in Malakka ook een Blockchain Academy geopend dat onderdeel wordt van de Universa Foundation.

Tunesia Telecom

In Tunesië heeft Alexander Borodich de SmartCity-Bizerte-bijeenkomst bijgewoond door een presentatie te geven over hoe Universa Blockchain kan worden ingezet voor de infrastructuur voor ‘The Internet of Things’ en Smart Cities. Hierna is er gesproken over de mogelijkheid om blockchain en big-data in te zetten in steden. Hieruit is een plan gepresenteerd dat zich richt op ‘nieuwe smart’ toepassingen in de wereld van:

  • Data and data powered decisions
  • Living and Happy City
  • Taxes

Deze innovaties worden in Bizerte samen met Tunesië Telecom en de Centrale bank van Tunesië uitgevoerd. Hier zie je dus al weer een duplicaat van de partnerships die zijn gesloten (met in dit geval Maleisië). Deze strategisch gekozen sectoren met haar verschillende toepassingen op de blockchain moeten op termijn hun vruchten afwerpen.

ApexFree

Tijdens de ICO is al bekend gemaakt dat de ApexFree Platform in totaal 7 miljoen USD gaat investeren om applicaties te bouwen op de Universa Blockchain. Het gaat hier om SaaS toepassingen (Software-as-a-Service) om bijvoorbeeld microtransacties op een snelle en goedkope manier te kunnen verwerken. ApexFree is een platform dat zich ook richt op de automatisering en de robotisering van informatiestromen, betalingsverkeer en documentatie. Met de Universa Blockchain heeft ApexFree de perfecte partner gevonden om deze services (het registreren van transacties) te kunnen gaan introduceren in veel verschillende toepassingen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen gaan veel van de bovenstaande samenwerkingen weer nieuwe partners opleveren. Of het nu een start-up is die vanuit Yellowrockets en IOB aan de Universa Blockchain wordt gekoppeld, een slimme stad waar op op grote schaal enkele pilots zullen worden opgezet. Of een bedrijf als ApexFree dat zich gaat inzetten om applicaties te bouwen op de blockchain van Universa. Stuk voor stuk slimme partnerships waar er op korte termijn nog niet veel bijzonders zal voort komen, maar waar op de lange termijn zeer veel profijt uit wordt gehaald. Deze partnerships zullen ongetwijfeld veel nieuwe samenwerkingen opleveren waardoor de adoptie van Universa weer een grote stap vooruit zet.

Gerelateerde berichten

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt

Scott

De impact van stijgende shortposities op de koers van ADA

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu