Blockchain Stories
G20-adviseurs tonen richtlijnen voor toezicht op cryptovaluta
Nieuws Regulatie

G20-adviseurs tonen richtlijnen voor toezicht op cryptovaluta

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Financial Stability Board (Raad voor Financiële Stabiliteit, FSB) is in 2009 opgericht om te dienen als internationale toezichthouder in de financiële wereld. Aan de G20 presenteren zij nu hun richtlijnen voor het aanpakken van cryptomunten.

Waakzaam toezicht

In een document van acht pagina’s roept de FSB op tot ‘vigilant monitoring’. Zij raden de G20-landen dus aan waakzaam te zijn met het oog op de eventuele gevolgen en consequenties van de groeiende cryptomarkt. De focus ligt volgens het rapport op prijsvolatiliteit, ICO’s, mogelijkheden van betalingen en institutionele interesse. Ook wordt er met een schuin oog gekeken naar cryptomunten in vergelijking met goud, andere valuta en aandelen.

Mark Carney

De FSB staat onder leiding van Mark Carney. Hij is de Gouverneur van Bank of England. Carney zal regelmatig verslag uitbrengen over de informatie die tot hem komt. Volgens de Raad voor Financiële Stabiliteit zijn cryptovaluta geen gevaar voor onze samenleving: “De FSB denkt niet dat cryptocurrency’s op dit moment een gevaar vormen voor onze financiële stabiliteit. Wel zien wij er reden toe om de markt goed in de gaten te houden met het oog op de razendsnelle ontwikkelingen.”

Meer toezicht

Uit het rapport blijkt ook dat er nog meer internationale organisaties druk aan het kijken zijn naar cryptovaluta. Dat is natuurlijk niet verrassend. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat bijvoorbeeld De Financial Action Task Force (FATF) bezig is met nieuwe regels. Toezicht op bedrijven, particulieren en andere partijen is logisch. Maar de vraagt blijft natuurlijk hoe je zo’n grenzeloos en razendsnel groeiend ecosysteem kunt reguleren. Een Europees rapport liep laatst op vooral geen stappen te ondernemen om bitcoin te verbieden. Maar ook de auteurs van dat rapport gaven aan dat niets doen voor wetgevers geen optie is. Welke stappen er ondernomen gaan worden is niet duidelijk, maar alles lijkt er op dat er vanuit verschillende hoeken uiteindelijk meer regels komen rondom cryptocurrency.

Foto: Wikipedia

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu