19 januari 2022
Blockchain Stories
Ethereum Nieuws

Laatste bètatest Raiden voor echte release op Ethereum

bètatest Raiden Ethereum

Het allerlaatste oefenrondje voor Raiden staat voor de deur op een testnet. Raiden is het project dat voor beter en makkelijker betalingsverkeer op Ethereum moet zorgen. Het project moet het mogelijk maken om ‘payment channels’ te openen.

Payment channels door Raiden

Op de Dappcon conferentie afgelopen donderdag in Berlijn werd dit nieuwtje bekend gemaakt. De implementatie van Raiden moet er voor zorgen dat er tokens verhandeld kunnen worden zonder de blockchain van Ethereum te belasten. Op het testnet wordt de techniek nog één keertje getest voordat de rest van de wereld er gebruik van kan maken. “Het is de eerste stap naar het mainnet,” zegt developer Lefteris Karapetsas tegen CoinDesk.

Smart contracts

Met behulp van Raiden kunnen gebruikers straks sneller tokens versturen naar elkaar, zonder dat de onderlaag van Ethereum daar ‘last’ van heeft. De huidige versie op het testnet laat gebruikers experimenteren met het betalingsverkeer, er is namelijk de mogelijkheid om je tokens terug te krijgen als er iets mis gaat. Bij de officiële release mag er niets meer mis gaan en is het net als bij andere cryptotransacties niet mogelijk het terug te draaien. Raiden staat gepland voor het einde van deze zomer, maar dat kan iets uitlopen.

Bounty programma

Ben jij goed in het ontdekken van foutjes in code en/of applicaties? Dan kun je geld verdienen door de eventuele bugs in de code van Raiden te melden. Karapetsas riep tijdens Dappcon alle ontwikkelaars op te helpen met het verbeteren van zijn project. Karapetsas: “We hopen dat mensen het echt goed gaan testen,  zodat we zonder bugs het mainnet op kunnen.”

Ethereum verder schalen

Naast payment channels zit er nog meer in de pijplijn voor het ecosysteem van Ethereum. Andere ontwikkelaars zijn druk aan het bouwen om Ethereum op andere manieren te laten schalen. Nieuwe lagen als ‘Plasma en Sharding‘ moeten helpen om het gehele ecosysteem te versnellen en verbeteren.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Cryptobeurs QuadrigaCX is $145 miljoen aan cryptocurrency kwijt

Robin Heester

G20-adviseurs tonen richtlijnen voor toezicht op cryptovaluta

Robin Heester

Coinbase lanceert WooCommerce plug-in: betalen met BTC, LTC en meer

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.