25 juni 2022
Blockchain Stories
Cryptofaal

Cryptofaal #2 – Bitcoin ETF is dat een nieuwe munt?

cryptofaal

In de wereld van cryptocurrency gebeuren een hoop gekke dingen. Grappig, maar soms worden mensen ook voor enorme bedragen opgelicht of bestolen. In de rubriek Cryptofaal proberen we zo nu en dan een aantal grappige, opmerkelijke of hele bijzonder zaken op een rijtje te zetten.

Oplichter: “Waarom zeg je dat ik een oplichter ben?!”

Coinbase Support Scammer

Als je rondhangt op Twitter, Facebook of bijvoorbeeld Telegram kom je tegenwoordig een hele hoop oplichters en scammers tegen die zich voordoen als iemand die ze niet zijn. Zo ook deze meneer of mevrouw. De oplichter werd zelfs een beetje boos toen er werd gezegd dat het een oplichter was.

Bitcoin ETF, is dat een nieuwe cryptomunt?

Bitcoin ETF nieuwe coin

Deze gebruiker op Facebook maakt op zich een valide punt: we hebben al veel varianten van bitcoin. Maar het is hem even ontgaan dat het hier om mogelijke ETF’s gaat die voor bitcoin kunnen worden aangeboden. Een ETF is een beleggingsvehikel, dus geen nieuwe munt.

Twitterscammers

Fake twitter giveaway

Oplichters op Twitter beginnen bijzonder irritante vormen aan te nemen. Door geautomatiseerde bots worden niet oplettende mensen in de val gelokt. De accounts hierboven zijn nep en hebben zelfs een ‘conversatie’. Vaak worden de namen van bekende twitteraars gebruikt maar dan met een kleine variatie op de naam. Een redacteur van Newshub, een grote nieuwsorganisatie in Nieuw-Zeeland, trapte er bijvoorbeeld in. De auteur van het bericht viel voor een twitterbot die zich voordeed als Elon Musk…

Bitcoin naar 100k stripje

En om mee af te sluiten een strip om over na te denken.

Bitcoin naar 100k strip

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Karatbit Foundation moet werkzaamheden in Duitsland stopzetten

Ismael

Cryptofaal #1: BitConnect, WaltonChain en meer

Robin Heester

Politie arresteert Haagse crypto-ondernemer die 78 miljoen zou ophalen

Ismael
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.