Blockchain Stories
Image default
Blog Coinreview Verborgen Parels

Substratum (SUB): Open-Source World Wide Web

We hebben weer een nieuwe rubriek: ‘Verborgen parels‘. In deze rubriek bespreken we coins die nog niet erg groot zijn, maar wel leuke dingen doen. Substratum mag het spits afbijten. Enkele maanden geleden zat deze currency nog rond plek driehonderd op CoinMarketCap. Inmiddels is de weg omhoog gevonden en is SUB terug te vinden rond de honderdste stek.

Disclaimer: dit is géén beleggingsadvies. 

Wat is Substratum (SUB)?

Substratum richt zich op het decentraliseren van het world-wide-web. Het is een open-source network dat iedereen ter wereld in staat stelt om een deel van dit netwerk toe te eigenenIedereen die een Substratum Node runt, wordt betaald in de vorm van de currency voor het meewerken aan de decentralisatie van het internet. Het is voor iedereen mogelijk om met de Substratum Host websites of applicaties te hosten. Je betaalt het netwerk (en dus de nodes) om deze service te gebruiken. Als je een website wil hosten betaal je daarvoor nu ook een bepaald bedrag aan een host. De Substratum Node, waar de vergoeding aan wordt toegekend, stuurt de content van de host naar de web gebruikers. Iedereen kan de door Substratum gehoste content zien in de bekende webbrowsers. Dit betekent dat je gewoon je Google Chrome, Firefox of Safari kunt blijven gebruiken. Verder is het nut van Substrate (SUB), de coin, puur bedoeld als reward binnen dit platform.

 Substratum (SUB)

Toepassing en potentie

Het gebruik maken van het internet zonder censorship blocks maakt de Substratum Foundation een pareltje. Doordat er op deze gedecentraliseerde manier (zonder restricties) gebruik van het webverkeer gemaakt kan worden, is er altijd een open toegang tot het internet. In landen waar er door middel van propaganda en censuur geen toegang is tot het vrije internet, is dit dus een geweldige oplossing voor een transparantere wereld. Doordat de hosting gebeurt over verschillende nodes, wordt alle data gesplit en is de security achter deze websites gewaarborgd. Ook wordt er door middel van Artificial Intellegence gezocht naar de meest geschikte nodes zodat de content zo snel mogelijk bij de gewenste eindgebruiker terecht komt.

Internet Censuur wereldwijd
Internet Censuur wereldwijd volgens Freedom House

Hoe kun je hier deelnemen aan het netwerk?

Je hoeft geen bepaalde hoeveelheid SUB te hebben om een node te starten. Het is wel zo dat iemand met een groot stapeltje aan coins meer kan verdienen. Op dit moment kun je met de Open Beta aan de gang om te testen hoe alles in z’n werk gaat. Daarbij dient gemeld te worden dat dit een beta versie is en de officiële release nog gepland staat.

Goedkoop voor de particulier

Naast bovengenoemde voordelen, is deze manier van web-hosting ook heel interessant voor de mensen die websites voor persoonlijke doeleinden gebruiken. Een portfolio website, een stamboomregister of wat dat dan ook mag zijn. Bij Substratum betaal je je hosting per click die je website genereert. Bij de reguliere hosts ben je hier maandelijks een vast bedrag aan kwijt, ongeacht het aantal views per page. Dit maakt dit project niet alleen voor interessant gecensureerde gebieden, maar ook voor ons in Nederland.

Substratum is te verkrijgen op onder andere Binance, er zijn BTC en ETH ruilparen.

Gerelateerde artikelen

Crypto gestolen via malafide Google Chrome extension: Trader verliest $ 800k door keyloggers

Marijn van Leeuwen

Hong Kong exchange HashKey gaat internationaal: Licentie in Bermuda verkregen

Marijn van Leeuwen

Uitlevering Do Kwon aan Zuid-Korea geannuleerd door Montenegro

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer