4 maart 2024
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Marktupdate Week 29 2018 – Stellar en Bitcoin Diamond stijgen flink

Marktupdate Stellar en Bitcoin Diamond stijgen flink

De cryptokoersen kleurde afgelopen week weer eens behoorlijk groen. Bitcoin (BTC) deed het qua prijs het beste van de ‘traditionele’ top drie. Een bitcoinfork, Bitcoin Diamond, knalde met 70% omhoog en bestrijkt nu ineens de 27e plek qua marktcapaciteit. In de top 25 stal Stellar (XLM) de show qua prijsstijging.

Marktupdate Week 29 2018 Top 25
Marktupdate Week 29 2018 Top 25 volgens CMC

Bitcoin (BTC) dominantie

Bitcoin is en blijft koning van de cryptospace. Dat is niets nieuws, maar het is toch elke keer weer bijzonder om te zien hoe zo goed als alle koersen reageren op de bewegingen van bitcoin. De prijs van een enkele bitcoin steeg met bijna 18% afgelopen week. Je kunt met altcoins sneller eurootjes bij elkaar verdienen, maar je kunt ze ook veel sneller verliezen. Hieronder zie je hoeveel procent van de markt bitcoin op verschillende momenten bestrijkt. Tot aan 2017 was het overgrote deel van de markt in handen van de eerste cryptomunt. Aan het einde zie je nu dat bitcoin langzaam weer een groter percentage van de markt pakt. Het vertrouwen onder beleggers in cryptoland is misschien wat lager dan de afgelopen tijd, mensen gaan dan toch lekker ‘veilig’ in bitcoin zitten.

 

Marktupdate Week 29 2018 Bitcoin Dominantie
Marktupdate Week 29 2018 Bitcoin Dominantie

Opvallende stijger: Stellar Lumens (XLM)

Stellar (XLM) kwam vorige week positief in het nieuws: IBM gaat experimenteren met een ‘stablecoin‘ op Stellar Lumens. IBM is een gigantische speler in de computermarkt, mede daarom reageerde de markt positief op dit nieuws. In de onderstaande grafiek kun je duidelijk een flinke sprong zien aan het einde van 17 juli. Rond die tijd kwam dit nieuws naar buiten. De stablecoin gaat als Stronghold USD door het leven.

Stellar (XLM) Marktupdate Week 29 2018 Koers
Stellar (XLM) Marktupdate Week 29 2018 Koers

Opvallende stijger: Bitcoin Diamond (BCD)

Bitcoin forks zijn niet meer zo in trek als vorig jaar. Maar de afsplitsingen van de originele bitcoin kunnen zo nu en dan qua koers nog wel leuke dingen doen. Met ruim 70% stijging in één week hoort Bitcoin Diamond (BCD) bij de grootste stijgers van de grotere cryptomunten. De koers reageerde bijzonder positief op het feit dat cryptobeurs HitBTC de munt gaat verhandelen op hun platform.

Foto: Pixabay

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin FOMO, 400 miljoen aan shorts op BitMEX en investeringen in crypto

Robin Heester

Marktupdate: Bitcoin en Ethereum stabiel, goed nieuws rondom XRP

Arnold Hubach

Marktupdate: Tezos, Nano en Waves laten van zich horen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.