30 mei 2023
Blockchain Stories
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update

Marktupdate: Bitcoin boven $8000, altcoins blijven achter

Marktupdate Bitcoin boven $8000 altcoins blijven achter

De cryptomarkt heeft niet veel regels, maar als je er eentje moet benoemen is het toch wel ”bitcoin is king”. Bitcoin bepaalt de stemming van de markt en mede daarom ook de prijzen. Vandaag schiet de grootste cryptomunt door de grens van 8000 dollar heen.

Bitcoin over de 8000 dollar

Sinds eind mei is de prijs van bitcoin (BTC) onder de $8000 gedoken en daar is hij nu weer voor het eerst bovenuit gesprongen. In de onderstaande grafiek is de dip duidelijk te zien. Na een all time high van bijna 20.000 dollar is 8000 misschien geen reden voor een groot feest, maar het feit dat bitcoin zich langzaam aan lijkt te herstellen is wel een positief teken voor de gehele markt.

Bitcoin 8000 dollar 24 juli
Bitcoin 8000 dollar 24 juli

Altcoins blijven achter

Zoals wel vaker bij een run omhoog van BTC blijven de altcoins ietwat achter in Satoshi. Het is de vraag of dat nog bijtrekt of dat bitcoin weer door gaat knallen zoals eind vorig jaar. Er zullen altijd een paar altcoins beter presteren dan bitcoin op de korte en/of lange termijn, maar vaak is het veiliger om gewoon een lekker een groot deel van je portfolio in BTC te houden.

Marktupdate 24 juli 2018 Bitcoin on top
Marktupdate 24 juli 2018 Bitcoin on top

Uitzonderingen

Zcash (ZEC) was vandaag een uitzondering, de munt steeg ook in Satoshi netjes door en staat op een eenentwintigste plaats op CoinMarketCap. De grootste stijger van de top 100 is Bitcoin Private (BTCP) met ruim 15%. De fork van BTC en Zclassic presteert dus netjes vandaag, maar het is bij zulke projecten altijd de vraag hoe lang zo’n prijs stand houdt.

Meer over cryptomunten

Bij Blockchain Stories zijn we druk bezig om de wereld van cryptomunten en blockchains uit te leggen. Mede daarom zijn we een coinpagina aan het bouwen. Daar vind je alle cryptovaluta die we tot nu toe hebben besproken. Suggesties? Kom eens langs op Telegram en laat het ons weten.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ripple werkte tóch wel met Bank of America aan pilot

Arnold Hubach

CargoX: Implementatie van blockchain in de transportsector

Arnold Hubach

Marktupdate: Tezos, Nano en Waves laten van zich horen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.