22 maart 2023
Blockchain Stories
Cryptocurrency Nieuws

Fortune publiceert ‘The Ledger 40 Under 40’

Fortune publiceert The Ledger 40 Under 40

Voor de eerste keer komt Fortune met een top veertig van invloedrijke mensen in de cryptocurrency industrie. Fortune is een groot Amerikaans tijdschrift dat zich richt op het bedrijfsleven. Het lijstje bestaat uit veertig relatief jonge ondernemers die volgens het tijdschrift een grote stempel drukken op de industrie.

Nummer één: Brian Armstrong

Op nummer één staat de CEO en mede-oprichter van Coinbase: Brian Armstrong. Coinbase is de grootste cryptobeurs in de Verenigde Staten. Volgens Fortune wil Armstrong met zijn bedrijf uiteindenlijk ‘de Google van crypto’ worden. Daar is de exchange nog lang niet, maar het bedrijf is goed op weg om de wereld over te nemen. Eerder dit jaar heeft het bedrijf van Armstrong bijvoorbeeld laten weten ook te gaan beginnen in Japan.

Nummer twee: Vitalik Buterin

Een top drie van meest invloedrijke en succesvolle ondernemers in de cryptospace is niet compleet zonder Vitalik Buterin. Het meesterbrein achter Ethereum is met zijn visie op de cryptowereld een graag geziene gast op talloze evenementen. Na de ICO is zijn project uitgegroeid tot de trotse nummer twee achter bitcoin. Het twitteraccount van Vitalik is ook zeker de moeite waard om te volgen.

Nummer drie: Jihan Wu

Op nummer drie staat de spraakmakende Jihan Wu. Wu is dé baas op het gebied van cryptocurrency mining. Zijn bedrijf, Bitmain, wordt geschat op een waarde van 12 miljard dollar. Naast zijn heerschappij op het gebied van mining is hij betrokken bij Bitcoin Cash, de grootste bitcoinfork van dit moment. Dat is tot op heden trouwens niet echt een succes te noemen, er is weinig animo voor deze cryptomunt in vergelijking met de originele bitcoin.

Gehele lijst

De top veertig wordt voor de rest gevuld met een hele hoop invloedrijke mensen. Van de Winklevoss broers en Rana Yared van Goldman Sachs tot aan de Russische oprichter van Telegram. De gehele lijst kun je hier vinden. In de lijst zijn geen bitcoin developers te vinden, maar dat zal ook te maken hebben met het feit dat deze ontwikkelaars meestal gaan eigen imperium opbouwen. Die richten zich op het uitbouwen van het al bestaande platform.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Dagoverzicht: Binance FIAT, ransomware in mining apparatuur

Arnold Hubach

Soap rond Mt. Gox bijna afgelopen, Mollie stopt met bitcoin?

Robin Heester

G20: Belasting op bitcoin en andere cryptovaluta

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.